vineri, 26 aprilie, 2024

Care e cea mai buna metoda de a-ti curata tenul, dar si cea mai frecventa greseala de ingrijire, potrivit dermatologilor

Distribuie:

Publicat:

Un doctor dermatolog a dezvaluit cea mai buna metoda de a-ti curata fata, dar si greselile de ingrijire cele mai daunatoare pe care le fac femeile.

Curatarea fetei este esentiala pentru a avea un ten curat si luminos, spun specialistii, iar ea trebuie facuta cu sfintenie in fiecare dimineata si in fiecare seara pentru a indeparta orice urma de machiajbacterii sau chimicale acumulate de-a lungul zilei.    

Potrivit dermatologilor, stergerea fetei cu un servetel demachiant sau simpla spalare cu apa nu sunt nici pe departe suficiente in ritualul de demachiere, pentru ca in urma acestora pielea poate capata un aspect obosit, predispus la acnee, scrie The Independent.    

Astfel, specialistii vin in ajutorul tuturor femeilor si ne dezvaluie cele mai eficiente si corecte metode de ingrijire a fetei. Potrivit dermatologului Natasha Cook, curatarea fetei dimineata, chiar daca ne-am demachiat inainte de culcare, este extrem de importanta si ar trebui sa acordam timpul necesar acestui proces.   

De asemenea, specialista sfatuieste sa ne pregatim pielea inainte de a aplica o crema de zi sau un anumit serum pentru fata, folosind geluri de curatare compuse din ingrediente naturale, evitandu-le pe cele pline de chimicale, extrem de agresive pentru piele.   

Asadar, dermatologul recomanda sa citim bine etichetele produselor de curatare pe care intentionam sa le cumparam si sa le alegem pe cele care au ca ingrediente principale glicerina si antiinflamatoare precum vitamina B3 sau niacinamide.    

De asemenea, atunci cand purtam foarte mult machiaj, specialista recomanda sa ne curatam fata de doua ori, folosind produse blande pentru piele si sa nu exageram cu gelurile abrazive, pentru ca am putea inrautati anumite probleme ale pielii, cum ar fi acneea.     

In plus, specialista recomanda folosirea apelor micelare, dupa care ne putem continua rutina demachierii. Cremele cu protectie solara sunt obligatorii in orice anotimp, iar pentru a hidrata bine pielea, putem folosi uleiuri naturale, in loc de creme de noapte, cum ar fi uleiul de cocos, potrivit tuturor tipurilor de ten. 

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img