vineri, 29 martie, 2024

Care este cel mai bun loc în care se pot spăla și ascunde câștigurile ilicite/ Clasamentul țărilor și teritoriilor

Distribuie:

Publicat:

Statele Unite au urcat în vârful indicelui de secret financiar din 2022, care clasifică țările complice în a ajuta persoanele să-și ascundă averea, relevă studiul realizat de organizaţia Tax Justice Network, care a repartizat țările în funcție de măsura în care sistemele lor financiare și juridice ajută persoanele și entitățile să ascundă proprietatea asupra activelor. Astfel, pentru persoanele care doresc să își ascundă averea nu există o țară mai utilă decât Statele Unite, constată autorii, transmite Mold-street.com.

Conform acestei măsurători, SUA și-au mărit oferta de secretizare financiară în lume cu aproape o treime din 2020, ceea ce i-a adus cel mai slab rating de când a început clasamentul, în 2009.

„Aceste clasamente arată modul în care actorii corupți înarmează sistemul nostru financiar împotriva democrației”, a declarat Ian Gary, director executiv al Coaliției SUA pentru responsabilitate financiară și transparență corporativă.

Tax Justice susţine că înrăutățirea scorului Statelor Unite a fost determinată de refuzul de a face schimb de informații cu autoritățile fiscale din alte țări.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img