sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Care este lista remaniabililor din Cabinetul Grindeanu. Lia Olguta Vasilescu, Viorel Stefan si Tudorel Toader ar fi si ei vizati

Distribuie:

Publicat:

Remanierea Executivului condus de Sorin Grindeanu este un subiect tot mai des intalnit in spatiul public, desi decidentii politici resping ca aceasta s-ar putea intampla in perioada urmatoare. Pe lista neagra se afla nu mai putin de cinci ministri care si-ar putea incheia mandatul inainte de vreme.

Chiar liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la un post de televiziune, ca in cursul saptamanii viitoare va avea o discutie cu primul-ministru Sorin Grindeanu si cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, privind oportunitatea unei remanieri, subiectul urmand sa fie reluat si intr-o sedinta mai larga a coalitiei de guvernare.

”Remanierea nu trebuie facuta in graba. Vom avea o discutie saptamana viitoare, domnul Tariceanu si cu domnul Grindeanu. O prima discutie in trei, dupa care o sa facem o discutie in coalitie, in care sa vedem daca, in aceasta formula programul de guvernare poate fi pus in practica punct cu punct. Daca vom ajunge la aceasta concluzie, nu va fi cazul de remaniere. Daca vom ajunge la alta concluzie, ca din cauza anumitor membri ai Guvernului se poate pune in pericol aplicarea unor parti din programul de guvernare, atunci se poate discuta si despre remaniere”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Declaratiile liderului PSD au venit la doar o zi dupa ce, prezent la Bistrita Nasaud, avansase ca termen pentru o asemenea discutie luna iunie.

“Eu nu dau avertismente minstrilor. Eu, personal, sunt foarte preocupat sa se puna in opera programul de guvernare. (…)„Si, ca sa nu mai discutam pe la colturi, o sa avem o discutie in partid in luna iunie, care nu este obligatoriu sa se finalizeze cu propuneri pentru remaniere”, a spus duminica Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse politice, pe lista ministrilor care ar putea fi remaniati se afla cinci dintre cei care fac parte din Cabinetul Grindeanu.

Primul este ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Lui i se reprosaza ca intarzie adoptarea pachetului de legi pentru Justitie „nepermis de mult”. Mai mult, luni seara, Liviu Dragnea a afirmat ca increderea sa in Tudorel Toader va fi „aproape de zero” daca acesta nu va desecretiza raportul facut la Ministerul Justitie, in 2007, privind disparitia unor documente din arhiva SIPA.

Un alt ministru aflat pe ”lista neagra” este cel al Finantelor, Viorel Stefan, caruia i se reproseaza ca nu a comunicat corespunzator pe tema impozitului pe venit global si impozitului pe gospodarie din proiectul modificarii Codului Fiscal.

Toma Petcu este un alt nume vehiculat. In cazul lui, este necesar si acordul lui Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, deoarece Toma Petcu este promovat in Guvern de ALDE.

Pe lista ministrilor care ar putea fi remaniati se afla si Servil Shaidedeh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Ea este persoana care a anuntat prima data posibilitatea ca Guvernul sa plafoneze indemnizatiile pentru mame, masura neagreata in prealabil in partid.

Din aceeasi cauza, a plafonarii indemnizatiilor pentru mame, ar putea intra pe lista si ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img