vineri, 29 martie, 2024

Care sunt principalii pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a obtine o masina prin leasing?

Distribuie:

Publicat:

Te-ai saturat de masina pe care o conduci in prezent si vrei sa faci o schimbare, astfel incat sa te poti bucura cu adevarat de experienta sofatului? Gama de masini sh Germania, pe care le poti obtine prin intermediul unui leasing este extrem de diversa, iar alternativa la creditele bancare iti este mult mai la indemana din toate punctele de vedere.

Probabil ai auzit pana acum de leasing-urile auto, insa daca nu ai apelat niciodata la unul, atunci trebuie sa stii exact care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci, pentru a intra cat mai curand in posesia unui autoturism potrivit pentru tine!

Primul pas pentru a obtine masini sh Germania – alegerea tipului de leasing

Pentru inceput, trebuie sa ai in vedere faptul ca leasing-urile sunt produse nebancare, similare cu creditele pe care bancile ti le pun la dispozitie, cu mentiunea ca iti ofera mai multa libertate si posibilitatea de a intra in posesia unui autoturism mult mai repede. Chiar daca pe piata exista 5 – 6 tipuri de leasing, cele mai populare sunt urmatoarele:

·         leasing-uri financiare – cu ajutorul acestor produse poti achizitiona o masina, pe care ulterior sa o platesti in rate pe o perioada bine determinate. Tine cont, insa, de faptul ca pana achiti intreaga suma, proprietarul autoturismului ramane firma de leasing. Mai mult, esti responsabil de cheltuielile de intretinere ale masinii;

·         leasing-uri operationale – daca preferi un astfel de produs, atunci trebuie sa stii ca vei achita rate fixe, urmand ca la finalul perioadei de rambursare sa poti returna masina catre firma de leasing. Per total, leasing-urile operationale seamana foarte mult cu ceea ce iti ofera serviciul de inchiriere auto pe termen lung.

Studiaza flota auto

Imediat dupa ce ti-ai cantarit bugetul si ai decis asupra unui tip de leasing, poti incepe sa cauti autoturismul preferat. Acesta poate fi nou sau la mana a doua, insa cu mentiunea ca nu trebuie sa fie mai vechi de 5 ani.  Ai grija sa verifici daca autoturismul dorit are toate functiile de care ai nevoie, astfel incat experienta sofatului sa fie una cat mai simpla pentru tine!

Stabileste perioada de rambursare

De regula, perioada de rambursare pentru care poti opta poate varia intre 12 si 72 de luni. In functie de bugetul pe care il ai la dispozitie, este important sa iti cantaresti decizia foarte bine, astfel incat sa nu te indatorezi prea mult, indiferent de cat de mult ti-ar placea o masina sau alta.

Intocmirea dosarului

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a pune la dispozitia companiei de leasing toate documentele necesare pentru obtinerea autoturismului. Ulterior, firma pe care ai ales-o se ocupa de realizarea verificarilor necesare, pentru a-ti putea aproba cererea.

Semnarea acordului de leasing si preluarea masinii

La finalul intregului proces, va trebui sa semnezi acordul de leasing. Asigura-te ca il citesti foarte atent, pentru a sti care iti sunt drepturile, dar si obligatiile. Abia dupa acest moment poti prelua autoturismul dorit, pentru a te bucura de el asa cum iti doresti!

In ultimii ani, soferii romani prefera din ce in ce mai mult sa se orienteze catre masini second hand leasing, intrucat aceasta varianta ii ajuta sa dispuna de autoturismul dorit si, in acelasi timp, sa nu se indatoreze pentru o perioada foarte indelungata. De la Auto-Leasing.ro poti obtine atat consultanta pentru obtinerea tuturor documentelor necesare cand vine vorba despre masinile la mana a doua, cat si posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte variata de autoturisme extrem de bine intretinute!

Date de contact:

E-mail: office@auto-leasing.ro

Telefon: +40729182111

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img