joi, 28 martie, 2024

Care sunt simptomele limbricilor?

Distribuie:

Publicat:

Care sunt simptomele limbricilor? Infectia cu viermisori intestinali este des intalnita si se raspandeste foarte usor. Cu toate acestea este greu de stiut cat de raspandite sunt aceste infectii deoarece adesea sunt asimptomatice, sau simptomele nu se raporteaza.

Care sunt simptomele limbricilor? De exemplu, studiile estimeaza ca o persoana din cinci care traiesc in India are cel putin un tip de infectie cu viermisori intestinali, iar in cazul copiilor, statistica este si mai alarmanta.

Care sunt simptomele limbricilor? Exista tipuri diferite de infectii cu viermisori intestinali. Oxiurii reprezinta unii dintre cei mai intalniti viermisori la copii. Ei arata ca niste fire mai groase de ata, au lungimea unui capse de hartie, de la 3 la 10 mm. Viermii carlig sau limbricii sunt alti doi paraziti des intalniti. Din fericire, cu tratament se scapa relativ repede si usor de viermisorii intestinali.

Care sunt simptomele limbricilor? Majoritatea persoaneleor infestate nu acuza simptome. Infestarea serioasa cu limbrici in cazul copiilor poate ridica probleme de nutritie, rezultand crestere inceata si o stare generala proasta.

Unii dintre cei afectati pot acuza urmatoarele simptome:

temperatura mare (febra)

oboseala

eruptie alergica (urticarie)

dureri abdominale

stare generala proasta, diaree sau voma

probleme psihice

Care sunt simptomele limbricilor? Larvele din plamani pot cauza simptome ca suieratul, tusea sau alte probleme ale toracelui. Ocazional, limbricii pot provoca probleme grave. De exemplu, un numar mare de limbrici poate cauza un blocaj in intestine, iar in cazul unora dintre cei infectati, pot aparea infectii serioase ale ficatului si pancreasului, precum si simptome de alergie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img