sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Care sunt simptomele Omicron la copii

Distribuie:

Publicat:

Numărul cazurilor de infecţie cu Omicron este mai mare, inclusiv la copii, dar severitatea cazurilor nu ar trebui să îngrijoreze, sunt de părere medicii.

Cei mai mulţi copii fac forme asimtomatice sau uşoare, un număr mic având însă forme medii sau severe.

Medicul pediatru Anca Drăgănescu, de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, despre simptomele frecvente ale Covid-19 în acest nou val:

„Febra înaltă, durere în gat, tuse, componenta laringiană a tusei, lătrătoare, adică răguşeala şi manifestări digestive, de tipul vărsăturilor sau scaunelor modificate şi inapetenţă”, potrivit hotnews.ro.

Medicul Mihai Craiu de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu" a declarat că la copiii cu vârste mici simptomele de infectare cu tulpina Omicron a noului coronavirus pot să debuteze ca o gastroenterită acută.

„Aş semnala faptul ca la copiii foarte mici putem să ne păcălim, pentru că poate să înceapă ca o gastroenterita acută, cei mai mulţi au venit cu febra şi vărsături, nu au venit cu boala respiratorie în prim plan.

Medicul Craiu le recomandă părinţilor să se adreseze întâi medicului de familie, care cunoaşte istoricul copilului, pentru că „formele cele mai uşoare, care au un pic de febră şi muci în nas pot fi cu siguranţă tratate şi acasă, la copilul şcolar şi preşcolarul mare, nu sugari”.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img