miercuri, 24 aprilie, 2024

Carmen Dan, despre investigatia RiseProject: “Am facut toate verificarile necesare! Acest document NU se regaseste inregistrat institutional”

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Interne Carmen Dan a anuntat vineri ca a facut toate „verificarile necesare”, dupa ce RISE Project a publicat un raport atribuit Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), intitulat “Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman“, care descrie o “retea infractionala formata din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care liderul PSDLiviu Dragnea, fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. Carmen Dan a spus ca documentul nu este inregistrat la nicio structura din subordinea MAI. Mai mult, aceasta a afirmat ca are informatii ca documentul initial nu a avut niciun antet.

Acel document emana de la o institutie. De dapt, este trecut pe document antetul unei institutii. Vorbim despre Ispectoratul de Politie al judetului Teleorman. Va anunt ca am facut verificari serioase in registrele institutiei si acest document nu se regaseste inregistrat institutional, cum era normal. Mai mult decat atat, am facut verificari la DGIPI. DGIPI deja a anuntat ca nu a emis acel document, nu s-a regasit nici in evidentele acestei structuri. Am facut verificari si la IGPR, nu este inregistrat acest document nici in arhiva acestei institutii, ceea ce ma face sa desprind concluzia fireasca ca acesta este un document preconceput, prefacut in alte scopuri”, a declarat Carmen Dan.

Carmen Dan a declarat ca va intreprinde toate demersurile legale pentru ca jurnalistii Rise Project sa probeze afirmatiile din ancheta.

Pentru faptul ca in spatiul public inca se speculeaza ca acest document ar proveni de la DGIPI si pentru ca eu consider ca acest lucru afecteaza imaginea ministerului, va anunt ca voi intreprinde toate demersurile legale pentru ca cei care au facut asemenea afirmatii sa le probeze. Vorbesc de cei care spun ca aceasta ancheta jurnalista are la baza un document emis de DGIPI. (…) Va mai spun ceva in premiera de data asta. Am informatii – si nu le-as spune daca nu as considera ca sunt informatii certe – ca acest document initial nu a avut niciun antet si ma opresc aici.”, a mai spus Carmen Dan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img