News Flash:

Carmen Dan ia la intrebari conducerea Academiei de Politie: Evaluari in privinta celor 60 de teze de doctorat suspecte de plagiat

5 Aprilie 2019
537 Vizualizari | 0 Comentarii
media 153471092512466500

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a demarat o evaluare a modului în care Academia de Poliţie verifică suspiciunile de plagiat în zeci de teze de doctorat.

Având în vedere demersul inițiat de către conducerea Academiei de Poliție și concretizat prin hotărârea Consiliului de Administrație nr. 40 din octombrie 2018, de a sesiza Comisia de Etică și Deontologie Universitară pentru verificarea standardelor de etică specifice elaborării tezelor de doctorat, conducerea MAI a solicitat o informare din partea Academiei de Poliție privind stadiul derulării acestui proces.

"Constatând că în aproape 6 luni au fost evaluate și s-au emis puncte de vedere pentru numai 6 lucrări de doctorat, ministrul afacerilor interne consideră că se impune o evaluare a modului de organizare a acestui proces desfășurat la nivelul Academiei de Poliție.

Precizăm că în conformitate cu informarea realizată de rectorul Academiei de Poliție, Comisia de Etică și Deontologie Universitară a fost sesizată pentru 60 de teze de doctorat susținute din 2011 și până în prezent. La acestea se adaugă și tezele de doctorat aparținând întregii conduceri a Academiei de Poliție, pentru a se clarifica orice suspiciuni de plagiat față de aceștia.

Evaluarea procesului de verificare a tezelor de doctorat se va desfășura exclusiv din perspectiva organizării administrative a procesului, fără legătură cu analiza respectivelor teze de doctorat, această analiză a lucrărilor putând fi realizată numai de către organismele abilitate de legislația din domeniul învățământului și nu de către un organism de control al MAI.

De asemenea, activitatea va urmări respectarea principiului autonomiei universitare.

Conform prevederilor normative, Comisia de Etică și Deontologie Universitară din cadrul Academiei de Poliție își desfășoară activitatea în baza Regulamentului Comisiei, aprobat prin Hotărârea Senatului Academiei din anul 2017", se arată într-un comunicat al MAI.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024341 (s)