sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Carmen Dan: “Un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaun”

Distribuie:

Publicat:

Carmen Dan, ministrul de Interne, unul dintre membrii GuvernuluiGrindeanu apropiati de Liviu Dragnea, il critica pe Sorin Grindeanu pentru situatia generata si afirma ca, in ciuda celor declarate de premier, ministrii isi fac treaba in continuare.

In ultimele zile am primit foarte multe mesaje, atat de la cetateni, cat si de la angajati MAI. Mi se puneau o serie de intrebari referitoare la niste activitati pe care noi le-am inceput in cadrul ministerului: stadionul Dinamo, activitatea DIPI, proiectul legislativ al cartii electronice de identitate. Unele dintre mesaje au fost de transmitere a dorintei de a continua. Este motivul pentru care am considerat ca este foarte important ca, la randul meu, sa transmit un mesaj de stabilitate si fac asta cu un motiv in plus. Aseara, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, s-a indus ideea ca ministrii nu sunt prezenti la ministere. S-a incercat sa se ia legatuea cu o serie de ministri care au fost trimisi la ministere. Pe mine nu m-a sunat nimeni. Daca m-ar fi sunat, as fi fost la minister. Noi venim si ne facem treaba la ministerele pe care le reprezentam. Este o ocazie in plus sa va asigur ca MAI isi face datoria chiar daca in plan politic s-a ajuns la o situatie complicata, pe care nici ministrii, nici partidul nu au generat-o. Colegii mei din minister trebuie sa stie ca au ministru si lucrurile merg inainte fara sincope“, a declarat Carmen Dan.

Chiar daca mai ramane la minister, Carmen Dan si-a delegat o parte din atributiuni secretarului de stat chestor Cornel Ciocoiu dupa depunerea demisiei. Ministrul a transmis si un mesaj misterios: “Sunt convinsa ca vom mai discuta si in viitor despre Ministerul de Interne”, a declarat Carmen Dan.
Razboiul acesta si aceasta situatie nu este generata nici de cabinetul care si-a dat demisia si nici de PSD, care a castigat alegerile. Nu domnul Grindeanu a castigat alegerile, nu domnul Grindeanu reprezinta PSD. Referitor la comunicare: noi, ca ministri, am fost in permanenta deschisi la dialog, am ridicat la Palatul Victoria probleme cu care ne-am confruntat, intelegand ca si din partea primului ministru trebuie sa existe implicare. Au fost situatii in care am inteles doar ca sunt ascultata“, a mai precizat Carmen Dan, oferind exemplu problema migrationista, unde ar fi avut nevoie de o alocare de fonduri din fondul de rezerva, insa nu a primit ajutorul lui Grindeanu.

“Noi, ministrii, nu ne-am dat demisia fara motiv. Am vrut sa dam un semnal ca asa nu se mai poate”, a declarat ministrul, explicand faptul ca abia dupa discutiile din cadrul Guvernului ministrii au mers sa se planga la partid.

“Domnul Grindeanu e singur. Un premier al nimanui, legat cu lanturi de scaunul de prim-ministru”, a concluzionat Carmen Dan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img