News Flash:

Carmen Iohannis va fi citata la Parchetul General in ianuarie (presa)

3 Ianuarie 2019
606 Vizualizari | 0 Comentarii
media 148718949999473600

Este doar o chestiune de zile până când Carmen Iohannis, soția Președintelui României, va fi citată pentru a treia oară la Parchet, în calitate de martor, după ce la primele două apeluri ale procurorilor Prima Doamnă nu s-a prezentat, potrivit Antena 3.

 

Sursa citată spune că Ion Șandru, procurorul numit recent ca adjunct al secției de urmărire penală în locul lui Cristi Lazăr, este cel care se va ocupa de dosarul în care a fost citată Carmen Iohannis.

Ion Șandru le-ar spune colegilor săi procurori că intenționează să o citeze pe Prima Doamnă în luna ianuarie dar nu știe ziua exactă, mai spune Antena 3.

Carmen Iohannis a mai fost chemată la Parchetul General, în data de 15 noiembrie. Prima Doamnă nu a mers și le-a transmis procurorilor că nu se poate prezenta la audieri, pentru că îl însoțește pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită în Marea Britanie.

Soția Președintelui a mai fost citată pe 10 decembrie, dar nici de această dată nu s-a prezentat la audieri invocând probleme de sănătate.

Carmen Iohannis a fost citată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil.

Acest dosar a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050622 (s)