joi, 28 martie, 2024

Carnea de pui: cat este de sanatoasa?

Distribuie:

Publicat:

Află cât este de sănătoasă carnea de pui, dar și care sunt cele mai sănătoase moduri în care să o prepari pentru a beneficia de nutrienții importanți.

Carnea de pui se numără printre cele mai populare tipuri de carne consumate, nu numai pentru că se găsește foarte ușor, ci și pentru că este rapid și simplu de preparat și poate fi consumată în multe moduri. Aflăm împreună în acest articol cât este de sănătoasă carnea de pui, de fapt și care sunt cele mai sănătoase metode de preparare.

Carnea de pui: valori nutriționale

Carnea de pui este bogată în nutrienți importanți precum proteine, niacine, seleniu și fosfor. 85 de grame de piept de pui conțin:

Calorii: 122

Proteine: 24g

Grăsime: 3g

Carbohidrați: 0g

Niacine: 51% din necesarul zilnic recomandat

Seleniu: 36% din necesarul zilnic recomandat

Fosfor: 17% din necesarul zilnic recomandat

Vitamina B6: 16% din necesarul zilnic recomandat

Vitamina B12: 10% din necesarul zilnic recomandat

Riboflavin: 9% din necesarul zilnic recomandat

Zinc: 7% din necesarul zilnic recomandat

Tiamină: 6% din necesarul zilnic recomandat

Potasiu: 5% din necesarul zilnic recomandat

Cupru: 4% din necesarul zilnic recomandat

Proteina este esențială pentru creșterea și repararea țesutului muscular, dar și pentru menținerea acestuia. La rândul lui, seleniul este un mineral necesar pentru o bună funcționare a sistemului imunitar, a sănătății tiroidei și fertilității. De asemenea, carnea de pui este bogată în vitamine B precum niacină și vitaminele B6 și B12, care joacă un rol important în producția de energie și sănătatea creierului.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img