vineri, 29 martie, 2024

Carte de identitate falsă,  descoperită la controlul de frontieră

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit în torpedoul unui microbuz, condus de un bărbat cu dublă cetățenie R. Moldova și română, o carte de identitate cu însemnele autorităților din România, ce s-a dovedit a fi  falsă. 
 
La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui microbuz înmatriculat în România, un bărbat cu dublă cetățenie moldovenească și română, în vârstă de 32 de ani.

"În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, colegii noștri descoperind în torpedoul autovehiculului o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia altei persoane.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. " declara CARP MĂDĂLINA din cadrul S.T.P.F. Galați

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a fost rugată de un prieten să ducă respectivul document în Polonia, unde urma să-l predea persoanei al cărui nume era înscris pe cartea de identitate. Totodată, el a declarat că nu știa că aceasta este falsă.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img