vineri, 19 aprilie, 2024

Carte de identitate falsă descoperită la controlul de frontieră

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova asupra căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 19 iunie a.c., în jurul orei 14.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism, un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului și persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit asupra tânărului, o carte de identitate similară celor eliberate de autorităţile române, având imprimate datele și fotografia proprii.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane cunoscute pe internet a cărei identitate nu o ştie, contra sumei de 200 euro și că urma să folosească documentul pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă în Italia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img