joi, 25 aprilie, 2024

Carte de identitate falsă descoperită la P.T.F. Sculeni

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat din Republica Moldova, care a încercat să iasă din ţară cu o carte de identitate falsă.

În data de 07 ianuarie a.c., în jurul orei 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieși din ţară, un bărbat, cu cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit persoanei, ocazie cu care asupra bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia, având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentul în Germania, de la o persoană ale cărei date de identificare nu le cunoaşte, plătind suma de 150 de euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img