News Flash:

Carti care te ajuta in relatia de cuplu. Cum sa traiesti in armonie cu partenerul

8 Iulie 2020
170 Vizualizari | 0 Comentarii
carti despre relatia de cuplu

„Iubirea nu este în primul rând o relaţie cu o anumită persoană. Ea este o atitudine, o orientare a caracterului care determină relaţionarea unei persoane cu lumea ca întreg şi nu doar cu un unic al iubirii. Dacă cineva iubeşte doar o altă persoană şi este indiferent faţă de restul semenilor săi, iubirea sa nu este iubire, ci ataşament simbiotic sau autocentrare amplificată”, aprecia psihanalistul Erich Fromm. Ce face o relaţie de iubire să fie autentică? Cum poate creşte intimitatea celor doi parteneri, astfel încât să simtă şi nu doar să fie „împreună”? Prin ascultare şi comunicare, exerciţiu, răbdare şi o schimbare de perspectivă concentrată pe partener, spun specialiştii şi autorii a 5 cărţi practice, cu exerciţii şi abordări diferite ale aceluiaşi subiect: relaţii de cuplu armonioase.

Dezvăluirea sinelui tău sexual, Libby Bennett şi Ginger Holczer

Pornind de la experienţa profesională din practica privată, Bennett şi Holczer îşi propun prin cartea „Dezvăluirea sinelui tău sexual” să încurajeze comunicarea deschisă cu privire la nevoile, temerile şi dorinţele sexuale. „Atunci când există probleme de comunicare sexuală, putem afirma cu siguranţă că suferă şi alte zone ale comunicării. Aceasta promovează conectarea, iar atunci când tu nu eşti conectat poate să pară că partenerul tău vorbeşte o limbă străină”, concluzionează cele două autoare. Ele oferă atât explicaţii psihologice şi fiziologice, incluse în partea finală a cărţii, cât şi serii de „sexerciţii” concrete, cu scopul de a-i ajuta pe cititori să înţeleagă mai bine istoria personală la acest capitol şi să înveţe tehnici utile pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale. Libby Bennett şi Ginger Holczer sunt specialiste în psihologie clinică şi sex-terapie şi ţin cursuri despre sexualitatea umană pentru psihoterapeuţii în formare de la Forest Institute of Professional Psychology din Missouri.

Spun asta doar pentru că te iubesc, Deborah Tannen

Tematica unei bune comunicări în cuplu se regăseşte şi în cartea „Spun asta doar pentru ca te iubesc”, iar Deborah Tannen explorează modul în care, prin dialog, ne creăm şi ne modelăm relaţiile, ne simţim aliaţi sau, dimpotrivă, suntem răniţi. Ea explică mecanismele care se află în spatele discuţiilor cotidiene şi aduce în centrul atenţiei diferite tipuri de conversaţii care au loc în familie. Bazându-se pe analiza conversaţiei, Tannen arată cât de importantă este diferenţierea mesajului cuvintelor rostite de metamesaje, acele semnificaţii emoţionale puternice din istoria relaţiilor personale. Deborah Tannen este profesoară de lingvistică la Georgetown University şi a publicat numeroase articole şi cărţi despre comunicare interpersonală, lingvistică şi analiza conversaţiei.

Cum să asculţi şi să te faci ascultat, Alain Braconnier

„Mă asculţi, mă mai auzi?” De la interpelare la somare, această întrebare se iveşte în nenumărate situaţii personale, familiale sau sociale. Celebrul psihoterapeut francez Alain Braconnier oferă, de la o serie de exemple ce ţin de educarea copiilor, de viaţa de cuplu sau de întâlnirile profesionale, perspectiva despre cum putem să învăţăm să-i ascultăm pe ceilalţi. Dar şi cum să ne găsim îndrăzneala şi atitudinea potrivite pentru a ne face auziţi. Cititorul se va putea iniţia mai întâi în arta tăcerii receptive şi atente şi va afla cum să vorbească într-un mod asertiv şi captivant. Alain Braconnier este psihiatru, psihanalist francez şi consultant la Spitalul Universitar „Pitié-Salpêtrière” din Paris.

sursa: csid.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 35 queries | Mysql time :0.040565 (s)