sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cartofii dulci mentin indicele glicemic scazut

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa te mentii in forma si esti in cautarea alimentelor cu un continut caloric scazut atunci opteaza pentru cartoful dulce. Cantitatea de potasiu regasita in acest aliment joaca un rol important in mentinerea sanatatii musculare. Pe langa potasiu iti ofera si o buna doza de calciu, fier si proteine. Studiile efectuate  au scos la iveala faptul ca un consum constant  al cartofului dulce poate scadea riscul de aparitie a numitor afectiuni precum diabet, obezitate, boli ale aparatului cardiovascular sau ale tenului, favorizeaza pierderea surplusului de kilograme si ofera un plus de energie.

In cadrul unui studiu publicat in „Journal of Medicinal Food“, este precizat faptul ca acest aliment poate mentine indicele glicemic scazut tocmai datorita fibrelor pe care le contine, potrivit adevarul.ro. Astfel, persoanele care sufera de diabet de tip 1 daca aleg sa consume mai multe alimente bogate in fibre printre care si cartoful dulce se vor bucura de un nivel mult mai scazut al glucozei in sange iar persoanele cu diabet de tip 2 vor observa nu doar imbunatatiri ale nivelului de glucoza in sange dar si a lipidelor si a insulinei.

Sodiul joaca un rol esential in mentinerea sanatatii tale, astfel, prin aportul de sodiu adus de consumul cartofului dulce acesta reduce tensiunea arteriala. Un consum al produselor bogate in potasiu va fi benefic persoanelor ce se confrunta cu hipertensiune arteriala. In felul acesta cartoful dulce iti ofera aproximativ toti nutrimentii de care ai nevoie pentru a te mentine sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img