Deşi nu este o alegere obişnuită pentru mulţi dintre noi, gustul special al cartofului dulce poate aduce unui prânz alături de cei dragi o notă inedită. În plus, dacă este gătită corect, această legumă îşi va păstra nenumăratele proprietăţi benefice sănătăţii.
Plantă erbacee provenită din America, cartoful a fost folosit, iniţial, ca hrană pentru animale, până când oamenii i-au descoperit calităţile nutritive şi l-au introdus în alimentaţie. La noi se consumă puţine tipuri de cartofi, dar în lume există peste 5.000 de feluri, iar unul dintre ele este cartoful dulce, un adevărat „medicament‟ pentru sănătatea noastră.
Cele mai apreciate beneficii
Fierţi, copţi sau la cuptor, cartofii dulci îţi aduc numeroase nutrimente, dacă ştii să îi găteşti corect. Medicii recomandă consumul lor, pentru că:
Sunt o sursă completă de hrănire
Cartoful dulce are în compoziţie principii active importante precum: amidon, săruri minerale (calciu, cupru, fier, fosfor, magneziu, mangan, potasiu), protide, lipide, vitaminele din grupul B (B1, B2, B6), vitaminele A şi C, acid folic, acid citric şi acid malic, potrivit clickpentrufemei.ro. Toate acestea arată ce valoare are cartoful dulce în alimentaţia noastră.