sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Casa Alba facut anuntul OFICIAL: Summitul Trump – Kim va avea loc la Singapore, pe 12 iunie, la ora 9.00

Distribuie:

Publicat:

Casa Alba a anuntat, luni, ca intrevederea dintre presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, si liderul nord-coreean, Kim Jong Un, va avea loc in Singapore pe 12 iunie, la ora locala 09.00.

Pregatirile pentru summit-ul de la Singapore, la care vor participa presedintele SUA, Donald Trump, si presedintele Coreei de Nord, Kim Jong Un, se desfasoara bine, relateaza Reuters, care citeaza un comunicat emis de Casa Alba.

Summit-ul Trump – Kim va avea loc la ora locala 9.00 (ora 4.00, ora Romaniei).

Arsenalul nuclear nord-coreean si ameliorarea relatiilor dintre Washington si Phenian ocupa un loc central pe agenda summitului. Sanctiunile Washingtonului impotriva regimului de la Phenian raman insa in vigoare.

Sarah Sanders, purtatoarea de cuvant a presedintiei americane: 'Politica noastra nu s-a schimbat si nu vom inceta presiunea pana nu observam denuclearizarea'.

Washingtonul, Seulul si Phenianul au depus eforturi sustinute in ultimele saptamani pentru ca acest summit istoric intre presedintele american si liderul nord-coreean sa aiba totusi loc, in pofida numeroaselor divergente existente.

Va fi prima intalnire intre un presedinte american in exercitiu si un lider nord-coreean.

Mii de jurnalisti si delegati straini sunt asteptati sa ajunga in Singapore.

Autoritatile locale au delimitat o 'zona speciala' pentru perioada summit-ului. Acest perimetru include cartierele Tanglin, Newton si Orchard, unde se afla Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Statelor Unite si cateva mari hoteluri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img