joi, 18 aprilie, 2024

Casa circulara din Arizona, ultima proiectata de arhitectul Frank Lloyd Weber, vanduta la un pret record la licitatie

Distribuie:

Publicat:

Casa circulară din Arizona, ultima proiectată de arhitectul Frank Lloyd Weber înainte de moartea sa, a fost vândută miercuri pentru aproape 1,7 milioane de dolari, potrivit The Guardian, potrivit news.ro.

Dintre cele 20 de oferte primite în cadrul licitaţiei publice pentru "The Circular Sun House", oferta câştigătoare a venit de la un bărbat care locuieşte în afara statului, potrivit Heritage Auctions.

Acesta nu a dorit să fie identificat, dar a spus că plănuieşte să păstreze casa intactă şi să o folosească în vacanţă, a spus purtătorul de cuvânt Eric Bradley.

Supranumită "Circular Sun House", proprietatea din Phoenix a fost pusă în vânzare pe piaţa imobiliară de mai multe ori în ultimii ani.

Wright a creat casa înainte de moarte sa în aprilie 1959, la vârsta de 91 de ani. A fost comandată de Norman şi Aimee Lykes şi ultima dată a fost renovată în 1994.

Proprietatea de 288 de metri pătraţi din vecinătatea Biltmore are trei dormitoare, trei băi şi se află lângă o zonă montană protejată. Cumpărătorul primeşte şi mobila originală de la mijlocul secolului XX.

Oficialii de la casa de licitaţie au spus că au căutat un cumpărător care să întreţină casa.

Frank Lloyd Wright (1867-1959) a început să proiecteze casa în anul morţii sale, ca o structură în formă de cercuri concentrice, cu ferestre rotunde şi ziduri curbe ce urmează linia munţilor din deşertul Arizona.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img