News Flash:

Casa de avocatura Sova si Asociatii-zeci de milioane de lei din contracte cu statul.Vezi suma

11 Iunie 2015
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
Casa de avocatura a lui Dan Sova si contractele acesteia cu firmele de stat au legaturi de durata. Companiile Rovinari si Turceni nu au fost singurii astfel de clienti ai deputatului PSD. In trei ani - perioada 2006-2009 - Dan Sova a incasat de la firme de stat stat 27 milioane de lei, relateaza digi.24.

Un raport al ANAF arata ca Dan Sova, prin casa de avocatura, a primit bani de la urmatoarele companii:

CET Govora - 6,4 milioane de lei,

MFA Mizil - 3,6 milioane lei

Electrica SA - 2,9 milioane lei

Electrica Serv 1,8 milioane lei

Romfilatelia - 1,6 milioane lei

Banc Post - 1,1 milioane lei.

In 2011, ANAF a stabilit, in urma unei anchete, ca societatea de avocati a lui Dan Sova are de platit taxe suplimentare de peste 1 milion de lei. Asta pentru ca in contabilitate ar fi fost introduse cheltuieli nedeductibile. De exemplu, vacante si bilete de avion in Statele Unite, Turcia, Olanda sau Franta, pentru care nu exista dovada ca ar fi fost vizite in scopuri profesionale.

ot asa au fost decontate materialele folosite pentru constructia a doua imobile din Poiana Brasov si Izvorani. Initial, Dan Sova a spus ca imobilele urmau sa fie sedii secundare ale firmei sale de avocatura. Apoi, s-a razgandit si a anuntat ANAF ca plateste taxele suplimentare.

Dan Sova a intrat in avocatura in 1995. Doi ani mai tariu, deschide cabinetul Sova, Ratiu si Asociatii, adica societatea care, peste ani, avea sa semneze multe contracte importate cu statul.

In 2003, cand Victor Ponta era presedintele Tineretului Social Democrat, Dan Sova intra in PSD.

In 2006, parlamentarul Victor Ponta initiaza o comisie de ancheta care sa verifice contractele complexurilor energetice Turceni si Rovinari.

Victor Ponta: „Sunt acuzat de anumite fapte comise in urma cu 7-8 ani. E important sa precizez ca in urma cu 7-8 ani nu aveam nicio pozitie in statul roman si partidul din care faceam si fac parte era in opozitie”.

Victor Ponta si contractele cu Rovinari-Turceni

Dupa un an, comisia initiata de Victor Ponta chiar in perioada la care face acum referire isi incheia activitatea. Fara concluzii. Aproape imediat, casa de avocatura a lui Dan Sova incheie primul contract cu Complexul Energetic Rovinari. Urmeaza Turceni. De la cele doua companii de stat, la Sova si Asociatii ajung peste 7 milioane de lei.

In 2011, ANAF-ul condus de Sorin Blejnar se autosesizeaza, ancheteaza si ajunge la concluzia ca banii primiti de Dan Sova au fost nejustificati. Contractele cu Turceni si Rovinari au fost date fara licitatie, iar cele 7 milioane de lei pentru asistenta juridica au fost decontate fara niciun fel de documente justificative.

Adica societatea de avocatura trimitea facturile, iar cele doua societati de stat plateau fara sa intrebe pentu ce sunt banii. Tot atunci, ANAF descopera ca, din acesti ani, peste 180.000 de lei au ajuns in conturile lui Victor Ponta. Premierul de acum a taiat cele 17 facturi despre care vorbeste acum DNA.

Victor Ponta: „S-a spus la presa, doar pentru cei care pot fi usor manipulati, ca am comis 17 fapte de fals. Pot sa va arat si le voi duce la procuror, marti, cele 17 facturi legal emise. Nu mi le-a cerut nimeni. Mi le-a cerut procurorul pentru marti si le voi depune la dosar”.sursa:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0948 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035433 (s)