marți, 19 martie, 2024

Cascatul necontrolat: Bolile pe care le poate semnala

Distribuie:

Publicat:

Când cineva căscă în mod repetat, este deseori interpretat ca fiind somnoros sau plictisit. Căscatul este modul în care organismul răspunde la niveluri reduse de oxigen, care este direct legat de nivelurile de energie. 

Căscând, corpul preia cantități crescute de oxigen decât respirația normală și ajută persoana să se simtă energică și trează. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când cineva este obosit sau somnoros sau uneori plictisit și nu este interesat de ceea ce se întâmplă în jurul lor (discuție sau activitate). Este, de asemenea, un fapt binecunoscut că căscatul este contagios și, atunci când o persoană dintr-un grup căscă, și alții o fac, adesea neintenționat. De asemenea, se crede că căscatul răcește temperatura creierului.

Se spune că o persoană căscă excesiv dacă căscă mai mult de o dată pe minut. Deși este adesea benignă și nu este o afecțiune gravă, aceasta poate fi o indicație a afecțiunii medicale subiacente și, prin urmare, necesită atenție dacă continuă să fie o problemă obișnuită, recomandă doctorulzilei.ro.

Ce este, de asemenea, important este să căutați simptome asociate care pot indica o problemă de bază. De exemplu, persoanele cu insomnie pot căscă în exces și au, de asemenea, tulburări de somn, niveluri reduse de energie, lipsă de concentrare și atenție etc.

Unele dintre afecțiunile medicale care ar putea prezenta un căscat excesiv sunt discutate mai jos.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img