joi, 18 aprilie, 2024

Cat de buna este dieta ketogenica? Un reputat nutritionist dezvaluie efectele secundare ale acestui regim

Distribuie:

Publicat:

Celebra dieta ketogenica este foarte bogata in grasimi, moderata in proteine si scazuta in carbohidrati. Nutritionistul vedetelor Gianluca Mech explica ce presupune mai exact, cum anume functioneaza si cat de eficienta este in realitate.

Dieta ketogenica pe intelesul tuturor

Dieta Ketogenica se caracterizeaza prin consumul redus de carbohidrati (de obicei mai putin de 30 de grame/zi) si aportul relativ ridicat de grasimi si proteine. Din moment ce unele tesuturi ale corpului functioneaza doar cu glucoza, atunci cand incetezi sa o mai consumi, pentru a-si satisface nevoia de glucoza, organismul o produce partial singur, iar partial foloseste functia ketogenica.

Ketogeneza foloseste grasimile (care provin fie din tesutul adipos, fie din ceea ce mananci) pentru a produce celulele ketogenice care functioneaza ca substitut pentru glucoza', explica Gianluca Mech.

Daca renuntam la carbohidrati, exista o multime de alimente pe care le putem consuma: carne, peste, oua, branza maturata, legume', continua Gianluca Mech.

Cum trebuie tinuta dieta ketogenica pentru a slabi rapid

Dieta Ketogenica poate reprezenta si un stil de viata, insa, in general, se recomanda in cure de maxim 30-40 de zile pentru slabirea accelerata. In unele cazuri, fie patologice (epilepsia rezistenta la medicamente), fie fiziologice (populatia eskimo), Dieta Ketogenica poate fi tinuta permanent. In rest, recomand Dieta Ketogenica pentru perioade scurte de timp, 30-40 de zile, cu scopul precis de a pierde in greutate', spune Gianluca Mech.

Efectele secundare ale dietei keto

Dupa o astfel de dieta ketogenica corpul are insa tendinta de ingrasare, intervine fenomenul cunoscut drept yo-yo, astfel ca nutritionistul Gianluca Mech recomanda ca iesirea din starea de cetoza sa se faca prin adoptarea unei diete echilibrate.

Gianluca Mech este unul din cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat anul trecut doua campanii importante impotriva obezitatii, care trag un semnal de alarma in ceea ce priveste inmultirea cazurilor in randul copiilor si al adolescentilor. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansata alaturi de Ivana Trump, iar in Europa alaturi de Ducesa de
York, Sarah Ferguson.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img