News Flash:

Cat dureaza o procedura de faliment bancar in Romania

18 Martie 2014
1620 Vizualizari | 0 Comentarii
Sapte falimente au marcat istoria recenta a sistemului bancar - Banca Albina, Bankcoop, Banca Internationala a Religiilor (BIR), Banca Columna, Nova Bank, Banca Romana de Scont (BRS) si Banca Turco-Romana (BTR), iar in contul acestora Fondul de Garantare a Depozitelor a achitat deponentilor garantati compensatii in suma de peste jumatate de miliard de lei.

In prezent, Fondul nu mai are nicio obligatie de plata, achitarea compensatiilor incheindu-se in 2006, insa are in continuare de recuperat o mare parte din banii cheltuiti cu despagubirea deponentilor.

Potrivit datelor publicate de institutie, in perioada 1999 – 2006 platile catre deponentii garantati s-au ridicat la 512 mil. lei, insa pana la sfarsitul lui 2013 Fondul nu reusise sa recupereze de la bancile in faliment decat 175 mil. lei, adica aproximativ o treime din bani.

Procedura de faliment al unei banci se dovedeste extrem de lunga in Romania: in cazul Bancii Albina, care a intrat in faliment in 1999 dupa ce BNR a descoperit ca datele financiare raportate erau fictive, procedura a fost declarata inchisa de-abia la sfarsitul lui 2012, adica dupa nu mai putin de 13 ani.

Citeste mai multe despre falimentul bancar in Romania pe www.zf.ro.

banca albina bankcoop banca columna nova bank banca turco-romana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030208 (s)