vineri, 26 aprilie, 2024

Cat este de sigur sa vizitam parintii daca sunt vaccinati, dar noi nu suntem?

Distribuie:

Publicat:

Experții recomandă ca până în momentul în care nu suntem cu toții vaccinați, să se păstreze distanțarea fizică și să se poarte măștile.

Adulții în vârstă au prioritate pentru a primi vaccinul împotriva virusului COVID-19. Multe familii se află sau se vor afla în poziția în care cei în vârstă să fie vaccinați, dar copiii sau nepoți nu. Experții recomandă ca până în momentul în care marea majoritate a poluației nu este vaccinată, iar transmiterea coronavirusului în comunitate nu scade, să se păstreze distanțarea fizică și să se poarte măștile de protecție în continuare.

Vârstnicii au fost izolați de familie și prieteni o mare parte a anului 2020 pentru a-i feri de noul coronavirus, iar cele două doze de vaccin par a fi un semn bun. În timp ce vaccinul oferă mai multă protecție, experții spun că va mai dura ceva timp până ce totul va reveni la normalitate. Iar asta include chiar și vizitele pe care le facem la cei dragi. Persoanele de peste 75 de ani și cei din prima linie au prioritate la vaccinare, la fel și cei cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani care suferă de afecțiuni ce pot reprezenta un pericol pentru infectarea cu COVID-19.

Asta pune multe familii în situația în care cei vârstnici să fie vaccinați, iar copiii și nepoții nu, motiv pentru care experții încearcă să ofere câteva sfaturi cu privire la vizitele pe care le fac celor dragi.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img