marți, 19 martie, 2024

Cat timp ai imunitate daca te infectezi cu noul coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu al oamenilor de știință americani arată că anticorpii dezvoltați în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 s-ar menține între 5 și 7 luni.

 

Potrivit medicalnewstoday, imunitatea ar putea dura chiar mai mult de atât (cel puțin doi ani), dacă SARS-CoV-2 seamănă cât de cât cu SARS-CoV-1. Până la acest moment au fost raportate doar 25 de cazuri confirmate de reinfectare cu noul coronavirus, din totalul de peste 40 de milioane.

Oamenii de știință de la Facultatea de Medicină din Tucson, Arizona, au testat aproape 6.000 de persoane infectate în trecut cu SARS-CoV-2 și le-au monitorizat pe parcursul mai multor luni.

Prin intermediul testelor rapide de anticorpi, am descoperit că imunitatea este stabilă pentru cel puțin 5 luni, a declarat dr. Deepta Bhattacharya, unul dintre autorii studiului.

Același specialist notează în cercetarea publicată în jurnalul Immunity că persoanele infectate cu virusul SARS-CoV în perioada 2002-2004 au deținut anticorpi protectori chiar și 12 ani, unii dintre ei fiind imuni și în prezent.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img