joi, 28 martie, 2024

Cate calorii are o bere: ingrasa sau nu?

Distribuie:

Publicat:

De-a lungul timpului au fost facute foarte multe studii care dovedesc ca berea consumata cu masura poate sa aiba un impact benefic asupra corpului, cum ar fi acela ca scade riscul de osteoporoza, impiedica formarea pietrelor la rinichi si are un continut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 si B9, imbunatatind raspunsul sistemului imunitar.

Pe de alta parte s-au realizat la fel de multe studii care arata ca un consum zilnic de alcool, indiferent de bautura, poate sa afecteze ficatul si sa favorizeze aparitia unor boli grave.

Daca iti place sa consumi ocazional un pahar de bere sau de vin, atunci nu-ti refuza aceasta placere, insa asigura-te ca te limitezi la cantitati mici si nu face un obicei zilnic din acest lucru.

Astfel, vei reusi sa imbini beneficiile enumerate de studiile pro, dar ai grija si la efectele nocive pe care le are in general consumul de alcool.

Cate calorii are o bere?

Are un continut caloric mult mai mic decat al altor bauturi alcoolice – 43 kcal la 100 mililitri in cazul celei cu alcool si doar 17 kcal la 100 mililitri in cazul celei fara alcool.

Trebuie sa stii ca berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de mililitri de bere aduc 150 de calorii, 13 grame de carbohidrati, 1,5 grame de proteine, 0 grame de grasimi si 5% alcool.

Ingrasa sau nu berea?

Un stil de viata echilibrat si o alimentatie atent aleasa care sa includa si un consum moderat de bere nu are un impact negativ asupra siluetei, dupa cum arata un studiu realizat care a analizat corelatia dintre bere si ingrasat. “Totodata, si in cazul unei alte teme extrem de interesante in randul femeilor, mentinerea siluetei, berea vine cu vesti bune. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut si care a vizat relatia intre consumul de bere si indicatorii de masa corporala, au revelat, fara echivoc, ca un consum moderat de bere nu are nicio influenta asupra siluetei, celebra “burta de bere” ramanand un simplu mit”, spune Corina Zugravu, medic primar nutritie si igiena alimentara.

Totodata, un consum moderat de bere in cadrul unei diete echilibrate si mult sport nu influenteaza circumferinta abdominala, raportul talie/sold sau indicele de masa corporala.

Ce inseamna un consum moderat de bere?

Atunci cand vine vorba despre consumul de bere, stim cu totii ca el este mult prea mare, in special in sezonul cald. Bauturile alcoolice au un efect negativ asupra sanatatii, de aceea nu este deloc indicat sa le bei in cantitati mari si zilnic, indiferent de tipul bauturii.

Insa, atunci cand sunt consumate cu moderatie si nu neaparat zilnic, exista nenumarate studii care atesta beneficiile berii, a vinului rosu sau chiar si a palincii de la noi. Totul consta in moderatie si alegerea unui stil sanatos de viata.

Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 mililitri/zi pentru barbati si 330 mililitri/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

De ce sa eviti berea cu arome de fructe?

Pe langa faptul ca suprasolicita ficatul din cauza combinatiei de zaharuri si alcool, trebuie sa stii ca berea cu arome de fructe nu este nicidecum mai saraca in calorii.

In urma unei analize atente a 45 de sortimente de bere cu arome din comert, specialistii APC au constatat ca in 66% dintre produsele analizate au fost identificati urmatorii aditivi alimentari: aspartam, acesulfam de potasiu, ciclamat de sodiu, zaharina si sarurile sale, acid citric, albastru briliant, benzoat de sodiu si caramel amoniacal. Asupra aditivilor mentionati mai sus planeaza cele mai multe suspiciuni privind generarea unor afectiuni medicale cum ar fi: migrene, astm, epilepsie, boli cardio-vasculare si alergii.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img