joi, 28 martie, 2024

Cate oua mancam de Paste fara sa ne imbolnavim

Distribuie:

Publicat:

Ouale se numara printre alimentele care ofera organismului necesarul de proteine. Pentru ca se apropie perioada Pastelui, e bine sa stim care sunt riscurile consumului excesiv de oua. 
E adevarat ca ouale contin multi nutrienti de care organismul nostru are nevoie, dincolo de proteine. Ouale sunt bogate in vitamina B12, fosfor, insa au o reputatie rea din cauza continutului ridicat de colesterol, in orice varianta ar fi preparate.
Un ou mediu are peste 180 de miligrame de grasime, adica 62% din cantitatea zilnica recomandata. Intr-o saptamana, avand in vedere aceasta informatie oferita de medicii nutritionisti, este recomandat sa consumam cate un oua pe zi, maximum doua in ocazii speciale. Asta inseamna ca in cele trei zile de Paste este bine sa nu ne intindem la un consum exagerat de oua. 3 oua ar putea fi prea multe pentru persoanele care au probleme cu inima. 
Ce se intampla daca mananci prea multe oua?
Un raport stiintific realizat de Comitetul Consultativ de Recomandari Alimentare arata ca persoanele care consuma zilnic 2 oua sunt mai expuse riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, din cauza colesterolului rau pe care ouale il contin, scrie livestrong.com.
Conform aceluiasi raport, persoanele sanatoase pot consuma un ou pe zi fara sa se expuna riscului de a suferi un infarct in timp sau un accident cerebral. Conform unui alt studiu, publicat in Jurnalul Britanic Medical in anul 2013, diabeticii trebuie sa consume oua cat mai rar.
Cei care au realizat cercetarea sustin ca persoanele care au diabet de tip 2 sunt mai expuse cu pana la 60% riscului de accidente cardiovasculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img