vineri, 26 aprilie, 2024

Cati aditivi periculosi contine in realitate faina alba din comert

Distribuie:

Publicat:

Producatorii de faina alba indeparteaza mai intai tarata din semintele de grau, adica cel de al saselea strat exterior, precum si germenii care contin 76% din vitamine si minerale. 97% din fibre sunt risipite. Acelasi lucru se intampla si cu vitamina E, cu 50% din cantitatea de calciu, cu 70% din fosfor, cu fierul, cu magneziul si cu vitaminele B.

Ulteror, faina este supusa unui proces de albire si conservare folosind dioxidul de clor. Apoi se adauga calcar, alaun si carbonat de amoniu, pentru a-i da un aspect cat mai atragator pentru consumatori. In stadiul final de prelucrare, faina este tratata cu un agent antisarare, numit sorbitan monosaturat. Alaturi de acest agent nociv, se adauga inca unul, numit bromat de potasiu – un oxidant puternic, ce provoaca cancer. Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului a clasat bromatul drept un cancerigen de grupa 2B.

Daca o insecta intra in punga cu faina si incepe sa o manance, va muri? Faina alba este un insecticid natural, care are efect letal asupra insectelor care o consuma.

Contine un extras din par uman sau pene
L-cisteina este un amino acid esential, care se gaseste, de obicei, in compozitia celor mai multe produse de patiserie, avand rolul de a accelera procesarea industriala. De asemenea, blatul de pizza, biscuitii, pastele si chiflele fast food contin acest ingredient. Desi poate fi produsa in laborator, l-cisteina folosita in produsele de panificatie este obtinuta prin metode ieftine, care includ extragerea ei din pene animale, coarne de vaca, par uman si produse petroliere. Dezgustator, nu-i asa? Majoritatea l-cisteinei este de provenienta chineza.

Faina alba contine aloxan. Aceasta substanta ofera painii un aspect pufos si aerat. Conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Aceste efecte sunt atat de nocive, incat medicina naturista a numit substanta “posibila toxina a celulei beta”. In ciuda toxicitatii declarate a aloxanului, substanta nu a fost inca interzisa. Vestea buna este ca actiunea aloxanului poate fi contracarata de vitamina E. Conform unui studiu al medicilor, efectuat pe cobai de laborator, vitamina E a protejat organismul de efectele nocive ale administrarii de aloxan.

sursa:secretele.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img