News Flash:

Cazul in care o adolescenta din Vaslui a afost abuzata de mai multi indivizi, in vizorul CSM, AID si a Parchetului General

25 Iunie 2015
1776 Vizualizari | 1 Comentarii
csm
Cazul adolescentei vasluiene care a fost abuzata cu bestialitate de catre sapte indivizi pret de cateva ore, iar apoi a fost condusa acasa si amenintata, a intrat in vizorul auritatilor din capitala. In consecinta, Consiliul Superior al Magistraturii, Asociatia pentru Implementarea Democratiei si Parchetul General, doreste sa verifice legatitatea procedurilor pronuntate de catre procurorii vasluieni.

Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus vineri, 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, în cazul celor şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, care au violat ore în şir o elevă navetistă, până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa.

„AID respectă instituţia judecătorului şi a procurorului, dar consideră inadmisibilă şi revoltătoare decizia magistraţilor Judecătoriei Vaslui care au dispus săptămâna trecută înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa. Deşi este considerat unul dintre cele grave dosare de viol înregistrate în ultimii ani, este pentru prima dată în justiţia vasluiană când, în cazul unui viol cu un număr atât de mare de autori, aceştia sunt judecaţi în stare de libertate. Mai mult decât atât, judecătorii au invocat şi faptul că autorii ar fi ”băieţi buni”, care până la comiterea acestei fapte nu au mai avut probleme cu legea”, precizează un comunicat de presă remis de AID.

Totodata, acestia nu isi pot explica cum procurorii vasluieni nu au contestat aceasta masura sau de ce nu au propus masura de arest preventiv.

„Decizia magistraţilor vasluieni a fost luată invocându-se hotărârea Curţii Constituţionale prin care s-a declarat neconstituţional arestul la domiciliu în cazul persoanelor trimise în judecată, pentru că nu este reglementată durata maximă pentru care poate fi dispusă în procedura de cameră preliminară şi de judecată, neasigurându-se un just echilibru între interesul public şi cel individual.Dar oare s-a asigurat astfel un echilibru just între siguranţa socială şi adevăratul pericol social prin judecarea acestor “băieţi buni” în libertate?”, susţin reprezentanţii AID.

Evenimentul nefericit s-a petrecut in data de  10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni care au întreţinut raporturi sexuale cu victima împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale.


adolescentei vasluiene parchetul general arest preventiv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039811 (s)