joi, 25 aprilie, 2024

Ce a discutat premierul Sorin Grindeanu cu Jean-Claude Juncker

Distribuie:

Publicat:

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi ca a discutat cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre provocarile la zi de la nivelul UE, adaugand ca acesta este “un adevarat prieten” al Romaniei.

“Am incheiat impreuna cu cativa colegi discutia cu presedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, un adevarat prieten al tarii noastre, prietenie care a fost aratata si pe parcursul aderarii, postaderarii noastre, dar mai ales inainte ca tara noastra sa fie membra a Uniunii Europene. Am discutat impreuna despre provocarile, actualele provocari de la nivelul Uniunii Europene”, a afirmat Grindeanu, in deschiderea sedintei de Guvern.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut, joi, la Palatul Victoria, o intrevedere de aproximativ o ora cu premierul Sorin Grindeanu. In cadrul vizitei oficiale pe care o efectueaza la Bucuresti, in prima parte a zilei, seful CE s-a adresat plenului reunit al Parlamentului cu privire la viitorul Europei. Ulterior, Jean-Claude Juncker a fost primit la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis, cu care a avut convorbiri tete-a-tete si oficiale. Presedintele CE a participat si la receptia oferita de seful statului roman cu ocazia Zilei Europei in Gradina Palatului Cotroceni. Cu ocazia prezentei sale la Bucuresti, presedintele Comisiei Europene se va afla si in dialog cu cetatenii, impreuna cu comisarul european Corina Cretu, discutiile vizand viitorul Europei si rolul Romaniei in proiectul european, la 10 ani de la aderare. Dezbaterea are loc la Muzeul National de Arta din Capitala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img