vineri, 29 martie, 2024

Ce a patit un fotograf francez care a pozat in secret autostrazile pustii din Coreea de Nord: “E drumul catre iad”

Distribuie:

Publicat:

Un fotograf francez a reusit in timpul unei vizite realizate in Coreea de Nord sa surprinda in imagini autostrazile dezolante din tara comunista.
Fotograful francez Eric Lafforgue a incercat sa surprinda in imagini viata de zi cu zi intr-o tara unde n-ai voie sa fotografiezi aproape nimic. In cele 6 vizite facute pe durata a 9 ani in Coreea de Nord de abia a zarit autovehicule circuland pe autostrazile din tara.
“Oamenii le folosesc apentru acitivitati zilnice. Plimba gastele pe ele sau merg pe bicicleta. Ai impresia ca tara a ramas inghetata in anii ’50” a povestit fotograful care si-a numit colectia: “Autostrada spre iad in Coreea de Nord”
Autostrazile sunt suficient de largi incat sa aterizeze un avion, dar de abia vezi masini circuland pe ele. Autovehiculele trec atat de rar incat oamenii usuca porumb in intersectii

La un moment dat fotograful a surprins un grup de muncitori care reparau gropi din autostrada cu o orchestra langa ei. “E mai usor sa lucrezi pe muzica, nu?” ii transmite ghidul care l-a insotit.
“Sa circuli cu autobuzul pe autostrazile care leaga diferite orase este un mod bun de a vedea viata de zi cu zi chiar daca soferii conduc in viteza pentru a ascunde vizitatorilor straini realitatea trista”, sustine fotograful.
Folosind carduri de memorie pe care le-a ascuns, a reusit sa scoata ilegal din tara sute de fotografii. A calatorit de 6 ori in Coreea de Nord din 2008 incoace. Lui Lafforgue i s-a interzis sa mai intre vreodata in Coreea de Nord pentru ca regimul de la Phenian crede ca pozele sale pun tara intr-o lumina proasta, arata stirileprotv.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img