sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce alimente si bauturi sa consumi vara ca sa ai energie

Distribuie:

Publicat:

In urma temperaturilor ridicate, corpul elimina prin transpiratie o cantitate importanta de vitamine si saruri minerale. De aceea, este indicat sa apelam la o alimentatie menita sa corecteze acest dezechilibru.

”In timpul verii, organismul uman consuma un surplus de energie, in comparatie cu restul anului. Astfel, corpul nostru are nevoie de un boost de vitamine si de energie. Legumele si bauturile naturale sunt cele mai bune surse de suplinire a acestor pierderi. Astfel, o atentie sporita la meniul zilnic va asigura necesarul de nutrienti atat de important organismului”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, potrivit eva.ro.

Rosiile si castravetii nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta

Legumele vedeta ale sezonului cald sunt: rosiile si castravetii. Cu un nivel caloric redus, rosiile contin cantitati importante de vitamina C si A, cat si saruri minerale precum fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, iod. De asemenea, cu o compozitie de 95% apa, castravetii reprezinta surse excelente de vitamine, precum cele din complexul B: B3, B9 si B6, cat si vitaminele A si E. Castravetii contin si enzime benefice digestiei.

Sucurile proaspat stoarse din fructe, in topul bauturilor vitaminizante

In topul celor mai apreciate bauturi pe timpul verii se numara sucurile naturale din fructe proaspat stoarse. Astfel, fructe care contin o cantitate mare de apa, cum sunt pepenele rosu, pepenele galben, zmeura, capsunele, afinele, ciresele, zmeura si piersicile se pot transforma in sucuri cu un aport important de vitamine, precum: A, C, D si E, cat si vitamina B6.

Nu uita nici de ceaiul verde cu gheata si lamaie care aduce un aport insemnat de antioxidanti, precum si vitamina C.

O alta bautura buna pentru vara atunci cand este consumata in cantitati mici este si berea. Cu un continut redus de alcool, berea poate contribui nu doar la o buna hidratare a organismului, in completarea consumului de apa, dar poate aduce organismului o parte din vitaminele necesare mentinerii in forma. Fiind fabricata doar din ingrediente naturale – cereale, hamei, drojdie de bere si apa -, berea pastreaza o parte importanta din proprietatile acestora. Pe langa fibrele provenite din cereale si antioxidantii cedati de hamei, berea are si un continut important de vitamine, in principal cele apartinand complexului B – B3, B2, B6, B9, explica specialistul.

Astfel, in completarea unei diete echilibrate pe timpul verii, berea poate fi consumata de catre persoanele sanatoase intr-o cantitate moderata, echivaland 660 mililitri/zi pentru barbati si 330 mililitri/zi pentru femei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img