joi, 25 aprilie, 2024

Ce alimente trebuie sa consumi ca senzatia de foame sa se instaleze mai greu

Distribuie:

Publicat:

Conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Warwick, din Marea Britanie, carnea de puipulpa de porc si macroul sunt cele mai satioase alimente. Mai jos in aceasta lista se gasesc si fructe si legume: prunecaiseavocadolinte sau migdale.

Dupa o masa care contine aceste ingrediente senzatia de foame se va instala mai greu datorita catitatii mari de amino acizi pe care le contin. Arginina si lisina, cei doi amino acizi studiati de cercetatori, activeaza o celula din creier intrata de putin timp in atentia oamenilor de stiinta, tanicita, care controleaza apetitul. Nicholas Dale, profesor de neurostiinte la Universitatea din Warwick, a declarat ca ”nivelul de amino acizi din sange si din creier dupa terminarea unei mese este un indicator important cu privire la nivelul pe care il are senzatia de satietate. Descoperirea celulei tenacita, aflata in centrul creierului, regiune responsabila cu controlarea greutatii corporale, ar putea fi un prin pas spre gasirea unei solutii impotriva obezitatii, scrie Gustarte.

Amino acizii care se gasesc in alimentele bogate in proteine, atat de sursa animala, cat si vegetala, ajuta la inlaturarea senzatiei de foame pentru o perioada mai lunga de timp. Acest lucru se datoreaza faptului ca proteinele se digera mult mai usor si nu cresc cantitatea de zahar din sange care ne face sa vrem sa mancam din nou la scurt timp dupa ce ne-am ridicat de la masa. Informatia nu era complet necunoscuta lumii medicale, insa faptul ca si creierul este foarte implicat in proces a fost o surpriza. La doar 30 de secunde dupa ce consumam alimente bogate in amino acizi informatia este trimisa catre partea de creier care controleaza apetitul si greutatea corporala.

Lista completa a alimentelor despre care cercetatorii englezi spun ca tin foamea la distanta cumprinde: carne de pui, de curcan, pulpa de porc, ansoa, ton, parmezan, macrou, creveti, alune, migdale, fistic, nuci, susan, tahini.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img