joi, 28 martie, 2024

Ce AMENZI riscam daca nu ne SCHIMBAM buletinele

Distribuie:

Publicat:

Cetatenii care nu-si schimba buletinul expirat risca amenzi intre 40 si 80 de lei.  Conform legii, acestia sunt obligati sa se prezinte la Serviciul Public Comunitare de Evidenta a Persoanelor pentru a solicita eliberarea unei noi carti de identitate.

Acest lucru se poate face cu cel putin 15 zile inainte de expirarea termenului  de valabilitate al actului de identitate detinut, dar nu mai mult de 180 zile, in termen de 15 zile de la producerea unor modificari sau, in cazul minorilor, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani. Biroul de Evidenta a Persoanelor, cu sediul in Strada Progresul, nr. 23, invita cetatenii sa se prezinte in cel mai scurt timp posibil la sediul institutiei si sa solicite intrarea in legalitate, in sensul eliberarii unor acte de identitate, in cazul tinerilor care au implinit varsta de 14 ani, precum si in cazul persoanelor care detin acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat sau urmeaza sa expire in perioada imediat urmatoare. 

 Pierdut, furat, distrus sau anulat

 De asemenea, aceeasi responsabilitate au si cei care au actul de identitate deteriorat, pierdut, furat, distrus sau anulat, si-au modificat numele sau prenumele (prin casatorie, divort, adoptie, schimbare de nume pe cale administrativa), si-au schimbat domiciliul; locuiesc pe o strada cu denumirea schimbata sau cu imobilul renumerotat. Si in cazul in care localitatea de domiciliu are rangul schimbat ori a fost rearondata unei alte unitati administrativ-teritoriale, fotografia din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului sau li s-a atribuit un nou CNP, oamenii sunt obligati sa se prezinte la ghiseul de la Evidenta Populatiei.

“Mentionam faptul ca nerespectarea dispozitiilor legale constituie contraventie si se sanctioneaza dupa caz, cu amenzi cuprinse intre 40 -80 lei”, atrag atentia autoritatile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img