vineri, 29 martie, 2024

Ce ar fi facut Laura Codruta Kovesi chiar la Cotroceni: Ar fi AMENINTAT un demnitar

Distribuie:

Publicat:

Acuze fara precedent la adresa sefei Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi. Omul lui Traian Basescu, Gelu Visan face o serie de dezvaluiri incredibile. Acesta spune ca sefa DNA ar fi amenintat un demnitar de fata cu presedintele Klaus Iohannis.

Totul s-ar fi intamplat la Receptia de la Cotroceni, prilejuita de Celebrarea zilei Europei si de vizita presedintelui Comisiei Europene. Visan spune insa ca nu poate dezvalui numele demnitarului care ar fi fost amenintat de catre Laura Codruta Kovesi.

“Cucuveaua Mov si domnul X

Ieri am avut o discutie care-mi confirma tot ceea ce am afirmat in ultimele zile, legat de faptul ca Sistemul nu a murit, ci este mai puternic decat inainte. Un amic, mai bine zis cunoscut, politician, care din cand in cand apare la televizor, a fost invitat in mod oficial la Receptia de la Cotroceni, prilejuita de Celebrarea zilei Europei si de vizita presedintelui Comisiei Europene. Demnitar al statului roman si persoana cu bun simt, politicianul nostru a onorat invitatia, un lucru laudabil de-altfel, in conditiile in care foarte multi demnitari, fie parlamentari sau nu, au declinat aceasta invitatie. Pana aici nimic nefiresc.

Imbracat corespunzator, amicul politician s-a prezentat pe pajiste, alaturi de toata lumea invitata. Am fost invitat si am participat de multe ori la astfel de receptii. Atmosfera e relaxata, toata lumea se saluta cu toata lumea, se schimba amabilitati, se abordeaza subiecte de ordin general, participantii avand grija sa nu abordeze subiecte contondente, chiar daca sunt adversari, chiar daca s-au atacat public. Jocul politic are o limita si nu trebuie sa transforme actorii in animale care se ataca reciproc si-si dau in cap pe strada. Expunerea unor idei face parte din libertatea de exprimare. Intr-un cuvant, onorezi invitatia si si grija sa nu strici solemnitatea momentului, atacandu-i pe interlocutori. Sunt si mici intepaturi, gesturi subtile care au o conotatie, despre care presa vorbeste: o costumatie neadecvata, un zambet sau o fata impus glaciala, evitarea intalnirii cu unii adversari politici, sunt maximul cutumiar al expresiei gesturilor semnificativ negative.

Cunostinta mea, la un moment dat, s-a nimerit in apropierea doamnei Laura Codruta Kovesi, care statea de vorba, cu cine, cu nimeni altul decat cu Procurorul General al Romaniei; firesc a salutat-o, marturisesc ca si eu as fi facut acelasi lucru, chiar daca nu mi-ar fi raspuns, fiind unul dintre criticii domniei sale. Domna Kovesi nu numai ca i-a raspuns, dar l-a si invitat langa domnia sa. Domnul X, sa-i spunem, a raspuns invitatiei, iar ceea ce a urmat a fost terifiant, in orice tara democratica, mai putin in Romania.

Dupa salutul de curtoazie, Laura Codruta Kovesi i-a spus franc in fata ca “o critica prea mult la televizor si ii sugereaza sa fie mai rezervat si mai atent”, ceea ce inseamna o Amenintare directa. Repet, domnul X este demnitar si are tangenta cu banii publici: A inlemnit; cand te ameninta public sefa DNA ca o criti la TV si sa fii mai atent, te si vezi cu catusele la maini. Lasand la o parte faptul ca ar trebui sa traim intr-o tara libera, in care libertatea de exprimare sa fie garantata de Constitutie, amenintarea procurorului sef DNA, si in spatiul public, ne arata urmatoarele:

Laura Codruta Kovesi, zisa si Cucuveaua mov si Plagiatoarea, etc, se considera in continuare Sefa Romaniei si nu se sinchiseste de nimic. Tupeul Grobian( cred ca-i vine de la Sosetele in Dungi si de la tabloul cu catuse pe perete) de a ameninta un demnitar este infractiune, dar vrea sa ne arate ca tot ea are catusele, chiar daca prietenul ei Coldea a trecut putin mai in umbra. L-am rugat pe cunoscutul meu sa spuna public intamplarea, dar mi-a spus ca nu o face si am citit in ochii lui teama. Nu am acordul domniei sale de a face publica intamplarea spusa cu martori, insa o fac, pentru ca atunci cand il veti vedea probabil cu catusele la maini, sa-i pot spune numele.

Sunt tot timpul atacat, iclusiv in ultimele doua saptamani, dar nu numai, s-a incercat sa mi se faca si probabil vor mai fi si alte incercari de a-mi inscena ceva compromitator, sau macar sa-mi decredibilizeze cat de cat spusele. Ca un politician de treizeci de ani in jungla aceasta, am fost amenintat cu moartea, cu spitalul, cu de toate, asa ca Inventiile Sistemului pe care-l cunosc ma lasa rece, si oricum am facut un an ‘jumate de armata, asa ca nu ma voi opri din a da cu Sistemul de pamant. Nu sunt insa toti asa: se gandesc la familie, la copii, la cariera profesionala, la faptul ca totul se naruie printr-o imagine cu catusele in fata DNA, se spulbera tot ce ai construit. Asa cum am spus, Sistemul nu s-a inmuiat, iar Cucuveaua Mov e libera la amenintari. Aceasta e Romania dictaturii Sistemului si a lui Iohannis. Nimic nou.

PS: Ii rog pe cei de la televiziuni sa nu sterga imaginile de la Receptie, pentru ca domnul X s-ar putea sa aiba nevoie de ele, inclusiv de aceasta postare”, a scris Gelu Visan pe facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img