joi, 25 aprilie, 2024

Ce ar trebui să știe fiecare femeie: Semnele care arată prezența cancerului mamar, deși nu se simt noduli

Distribuie:

Publicat:

În timp ce umflăturile și nodulii se numără printre cele mai frecvente simptome ale cancerului de sân, există și alte semne potențiale care vă indică faptul că trebuie să mergeți imediat la medic.

Gropițe

O postare pe rețelele de socializare care a devenit virală a prezentat singurul simptom al cancerului de sân al unei femei – o mică gropiță pe marginea sânului. Acesta este un semn al unei tumori pe care ai putea să-l treci cu vederea în cadrul unui autoexamen lunar.

„Gropițe foarte subtile dedesubt care ar putea fi ușor ratate atunci când ne grăbim să ne pregătim într-o dimineață”, scrie femeia care a distribuit fotografia pe pagina sa de Facebook, Lisa Royle, din Manchester, Marea Britanie. Anita Johnson, MD, director medical de oncologie chirurgicală a sânilor la Centrele de Tratament al Cancerului din America din Atlanta, este de acord. „Orice gropiță sau retracție a pielii de pe sân ar trebui să fie verificată de medicul dumneavoastră”.

Iritarea pielii

Pielea dumneavoastră poate fi iritată din multe motive, inclusiv un sutien care nu vi se potrivește bine, erupții cutanate cauzate de căldură, dermatită de contact sau alte probleme ale pielii, dar în cazuri rare poate fi un simptom al cancerului de sân. „Atunci când sânii au roșeață inexplicabilă, umflături, iritații ale pielii, mâncărimi sau erupții cutanate noi sau care au fost acolo mai mult decât era de așteptat, consultați medicul dumneavoastră”, spune Jessica Shepherd, MD, ginecolog la Baylor Scott & White Women’s Health Group din Dallas, potrivit thehealthy.com.

Secreții mamare

Dacă alăptezi sau ești însărcinată, probabil că secrețiile mamare nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Pentru alte femei, însă, anumite tipuri de secreții ar trebui să fie verificate de un medic. „Scurgerea mamelonului care nu este clară, poate avea o culoare verzuie sau gălbuie sau este sângeroasă poate fi, de asemenea, un simptom al cancerului de sân”, spune Dr. Shepherd. „Mai ales dacă secreția este spontană, aceasta poate fi un motiv de îngrijorare.”

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img