vineri, 29 martie, 2024

Ce ar trebui sa mananci in functie de grupa sanguina

Distribuie:

Publicat:

Dr. Peter D’Amamo este un faimos medic neuropat ce a devenit cunoscut mai ales gratie cartii sale „Invata sa mananci corect in functie de grupa sanguina: Dieta pentru o viata mai lunga, pentru o viata sanatoasa si o greutate normala”, in care dezvolta ideea ca grupa de sange pe care o avem este un indicator important al alimentatiei pe care trebuie sa o urmam. 

Grupa sanguina de tip A

Acum 20.000 de ani cand agricultura a inceput sa se dezvolte foarte mult, oamenii cu grupa de sange A au trecut printr-o schimbare majora. De aceea, persoanele care au grupa A de sange trebuie sa se concentreze pe un stil de viata vegetarian. Celor cu sange de tip A li se mai spune si „agrarienii”.

Este recomandat sa se consume: cereale integrale, legume, avocado, fructe de padure, smochine, nectarine, mere, iar ca proteine nuci si soia. 

Nu este recomandat sa se consume: orice tip de carne si produse lactate. 

Grupa sanguina de tip 0

Aceasta grupa sanguina este una dintre cele mai vechi datand de aproape 30.000 de ani si celor care au grupa 0 li se recomanda o dieta pe baza de proteine. Acestora li se mai spune si „vanatorii”. 

Este recomandat sa se consume: fructe de mare, carne rosie, carne de pui si curcan; spanac, kale, broccoli si varec.

Nu este recomandat sa se consume: fasole, linte, alune, produse lactate, inclusiv oua. 

Grupa sanguina de tip B

Oamenii care au grupa sanguina de tip B se mai numesc „nomazii” pentru ca au capacitatea de a se adapta la orice produs lactat si au cel mai versatil sistem digestiv dintre toti. A aparut acum 10.000 de ani.

Este recomandat sa se consume: legume verzi, fructe, anumite cereale, curcan, carne rosie, peste 

Nu este recomandat sa se consume: niciun fel de seminte, alune, pui, porumb si linte si hrisca 

Grupa sanguina de tip AB

Este cea mai noua grupa sanguina si prezinta atat proprietatile grupei A cat si cele ale grupei B. A aparut acum 1.000 de ani, iar celor care au grupa de sange AB li se mai spune „enigmele”. 

Este recomandat sa se consume: tofu, curcan, fructe de mare, peste; fasole, legume, pepene rosu, smochine, mere, banane.

Nu este recomandat sa se consume: porumb, carne rosie, hrisca; cafea si alcool cu moderatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img