joi, 25 aprilie, 2024

Ce ar trebui sa stii despre epilarea faciala cu ceara

Distribuie:

Publicat:

Avem la dispozitie o multime de modalitati de epilare: de la cea cu ata si pana la cea cu zahar. Dar epilarea cu ceara ramane in continuare una dintre cele mai folosite tehnici. Iar cand vine vorba de epilarea parului de pe fata cu ceara, sunt unele lucruri foarte importante pe care ar trebui sa le stii. Iata raspunsurile la unele dintre cele mai intalnite nelamuriri cu privire la epilarea parului facial cu ceara:

Epilarea cu ceara afecteaza sanatatea pielii?

Pentru cei mai multi oameni, epilarea parului de pe fata cu ceara nu prezinta efecte negative asupra pielii. Dar in cazul altor persoane, care se confrunta cu anumite probleme de piele, epilarea cu ceara ar putea sa provoace unele neplaceri. "Daca esti predispusa la aparitia cosurilor, ar trebui sa incerci alte optiuni de epilare faciala precum electroliza sau laser", recomanda cosmeticiana Marta Grochowska, potrivit eva.ro, care citeaza goodhousekeeping.com. si alte afectiuni ale pielii pot influenta modul in care reactioneaza pielea la epilarea faciala cu ceara. De exemplu, in cazul in care te confrunti cu rozacee sau vase capilare de sange sparte, smulgerea brusca a benzilor de ceara ar putea sa duca la agravarea sau spargerea altor capilare.

Parul epilat cu ceara va creste mai gros?

Raspunsul este nu. "Parul creste de obicei la fel, desi fiecare are propria teorie cu privire la cresterea parului dupa epilare", spune cosmeticiana. De obicei, cei mai multi oameni observa ca epilarea pe termen lung cu ceara are ca efect o rarire si subtiere a parului. Motivul este acela ca in timpul smulgerii, foliculii de par sunt afectati, iar smulgerea repetata duce la distrugerea in timp a foliculilor. Acesta este si motivul pentru care sprancenele pensate excesiv de-a lungul anilor nu se mai refac. 

Cat de des ar trebui sa te epilezi cu ceara?

in functie de cat de repede sau lent creste parul tau, epilarea faciala cu ceara poate dura de la cateva saptamani la cateva luni. "Acesta este unul dintre avantajele epilarii cu ceara, care este considerata un tip de epilare semipermanenta, ce dureaza intre doua si opt saptamani", declara medicul dermatolog Joyce Imahiyerobo-Ip.

Te poti epila cu ceara acasa?

Daca respecti toate indicatiile de pe ambalajul produsului, epilarea faciala cu ceara acasa poate fi sigura. "O greseala des intalnita in ceea ce priveste epilarea cu ceara acasa este folosirea unei temperaturi prea mari", spune medicul dermatolog. Epilarea cu ceara acasa prezinta un risc mai mare de arsuri. "Oamenii considera ca daca lasa ceara sa actioneze mai mult, va fi mai eficienta, dar te poti alege cu arsuri", adauga medicul. Rezultatul sunt arsuri sau infectii ale pielii care pot lasa cicatrici permanente.

Care este diferenta dintre epilarea cu ceara si epilarea cu zahar?

"Epilarea cu ceara presupune folosirea unei rasini incalzite care este aplicata pe piele cu o banda sau este lasata se intareasca si este indepartata direct, ceea ce smulge firele din radacina", explica esteticiana. "Epilarea cu zahar presupune folosirea unui amestec de zahar topit si zeama de lamaie care este rulat pe piele si smulge astfel firele", adauga specialista.

Cand este contraindicata epilarea faciala cu ceara?

"Tratamentele topice cu produse precum Retin-A sau Differin subtiaza pielea si o fac mult mai sensibila la iritatii", spune esteticiana. De asemenea, "Accutane si unele antibiotice iti pot face pielea hipersensibila", adauga specialista. Prin urmare, evita epilarea cu ceara daca urmezi un tratament cu retinoizi sau medicamente pentru acnee prescrise de medicul dermatolog.

Pielea va fi rosie dupa epilarea cu ceara?

Imediat dupa epilare, pielea se va inrosi si este posibil sa te confrunti cu o usoara iritatie. "Unele persoane au pielea rosie timp de cateva minute, altele timp de 12 ore. Daca nu te-ai mai epilat cu ceara pe fata sau daca incerci un nou tip de ceara, este de preferat sa ai in vedere timpul de recuperare", spune Grochowska. Atunci cand te pregatesti pentru un eveniment, este recomandat sa programezi epilarea cu ceara cu doua, trei zile inaintea evenimentului, pentru ca pielea sa se vindece complet. F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img