vineri, 19 aprilie, 2024

Ce ascunde cartea controversata a crestinatatii? Este Biblia produsul unei imaginatii bogate?

Distribuie:

Publicat:

Crede si nu cerceta. Oare chiar asa sa fie? Ar trebui sa ne multumim cu ceea ce ni se arata in paginile Bibliei sau ar trebui sa ne punem cateva intrebari? Daca intr-adevar ne cunoastem sau vrem sa ne cunoastem, atunci e normal sa apara indoielile.

De cand incepem sa fim constienti de existenta noastra ni se spune sa nu pacatuim, ca sa ajungem in Rai. Stie cineva cum arata acesta ori unde se afla? Nimeni nu s-a intors din morti, asadar e firesc ca lucrurile sa fie aprofundate.

Iata 5 intrebari pentru care nici pana acum nu exista un raspuns cert:

1. A existat cu adevarat Arca lui Noe? Daca da, unde e acum?
Din Biblie stim ca Dumnezeu a repopulat Pamantul, dupa Marele Potop, datorita lui Noe, care construise o arca uriasa. Tot din cartea sfanta a crestinatatii stim si ca ea, la un moment dat, s-a oprit intr-un varf de munte, dar nimeni nu poate sa spuna unde este epava, pentru ca nu sunt dovezi concrete. Majoritatea cercetatorilor afirma ca acel varf montan este Araratul. Ceea ce ne-ar apropia de adevar este o fotografie facuta de un satelit, in care se observa o pata foarte mare, intunecata, sub gheata si zapada de pe muntele Ararat.

2. Unde se afla Gradina Edenului?
La cate s-au spus si avand in vedere cele scrise in Biblie, am inclina mai degraba spre teoria ca Edenul nu exista in forma fizica. E mai mult o utopie, o stare pura a omului. Conform Genezei insa, se pare ca se afla langa patru rauri (Pishon, Gihon, Tibru, Eufrat) si trei regiuni (Havilah, Assyria si Kush). Cu alte cuvinte, Raiul ar fi plasat in perimetrul format de raurile Eufrat si Tibru (nordul Mesopotamiei), Irak, Africa si Golful Persic. Desi locul real este in continuare un mister pentru umanitate, exista cateva detalii foarte importante, mentionate in Biblie, care plaseaza Etiopia langa Eden. Din 1974, palentologii au tot excavat in zona si au ajuns la concluzia ca in Etiopia se afla Edenul. 

3. Ce s-a intamplat cu Chivotul Legii?
Chivotul Legii era un obiect in care se aflau tablitele de lut cu cele 10 porunci. Pana la invazia babilonienilor, el era tinut in templul din Ierusalim. Apo insa, parca s-ar fi evaporat. Nu se mai stie absolut nimic de el, dar nici nu exista informatii potrivit carora ar fi fost distrus. 

4. Chiar au existat cu adevarat Sodoma si Gomora?
Cu totii am auzit de Sodoma si Gomora, cele doua asezari umane distruse de Dumnezeu din cauza orgiilor si a desfraului. In islam si crestinism, ele sunt sinonime cu pacatul universal. Dar… nimeni nu poate spune cu exactitate unde anume pe Pamant s-ar fi aflat ele. Arheologii se contrazic pe acest subiect. Biblia sugereaza ca ele s-ar afla sub Marea Moarta, dar nimic concret nu s-a descoperit pana acum.

5. E o coincidenta faptul ca in Biblie sunt niste coduri ciudate?
Codurile acestea se pare ca sunt niste cuvinte si fraze ciudate care, puse cap la cap precum un puzzle, ascund tot felul de profetii. Cea mai cunoscuta profetie ii apartine jurnalistului Michael Drosnin (acesta a prezis, in 1994, asasinarea prim-ministrului israelian Yitzhak Rabin. Dupa doar un an s-a adeverit).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img