joi, 28 martie, 2024

Ce avantaje au jocurile de construcție în dezvoltarea copilului tău

Distribuie:

Publicat:

Copilăria este vârsta de aur, iar jocurile și jucăriile reprezintă modalitățile prin care cei mici învață să comunice și află lucruri despre lumea înconjurătoare. Încă din primii ani de viață, piticii noștri dragi au jucării educative, pe care să le folosească pentru dezvoltarea lor cognitivă, emoțională și socială.

Printre ele un rol important îl au jocurile de construcție, utile în antrenarea mobilității, a conexiunii mână-ochi, la crearea unor legături între forme, dimensiuni și culori care îi vor ajuta pe cei mici la grădiniță și în primii ani de școală.

Părinții pot alege dintr-o gamă largă de jocuri cu forme geometrice, jocuri cu cuburi din lemn sau plastic, jocuri cu paie de plastic și conectori. Printre cele mai populare jocuri de construcție se numără seturile magnetice Magspace de la Gameology, deoarece le oferă celor mici modele diverse și originale.

Puteți alege pentru copiii cu vârste de peste 3 ani seturi de construcție Magspace Triangle, My House, Square, Wheels, First Step, Magspace Painted Dream World,  Mini Cars. Sky Rocket, Magspace Alen Craft, Animals, Magic Ball, Ocean’s Heart, Racing Cars, My Space, Magspace Engineering Unit, The Perfect Pilot, Combinator, Carnival Set, Marshmallow Castle și multe altele.

Temele jocurilor de construcție sunt diverse și cei mici pot combina piesele după propria imaginație. Acest exercițiu de creativitate este util pentru dezvoltarea abilităților de învățare și a capacității de a face asocieri între culori, forme, personaje și modele.

Jocurile de construcție sunt potrivite atât pentru activități individuale, cât și pentru socializare împreună cu alți copii. Astfel, cei mici învață să împartă jucăriile, să colaboreze în realizarea figurilor din piesele de joc, să comunice cu partenerii de joacă. 

Seturile de construcție Magspace sunt realizate din policarbonat, un material ușor, rezistent, sigur pentru copii. Piesele multicolore au în componență magneți inoxidabili, pentru a se îmbina mai ușor. 

Toate componentele jocurilor Magspace sunt special concepute ca să fie ergonomice, rezistente la șocuri, să nu prezinte niciun pericol pentru copii. Caracteristica lor principală este că sunt complet magnetice, pot fi unite pe orice latură și au culori radiante, care stimulează simțul vizual.

Formele de bază sunt triunghiuri, iar la jocurile mai complexe din seria Magspace   se adaugă pătrate, romburi, pentagoane, hexagoane, trapeze și diverse accesorii. Astfel se face trecerea de la figurinele 2D la cele 3D, pentru copii cu vârsta de peste 6 ani.

Jocurile de construcție reprezintă un prilej excelent de a petrece timp de calitate împreună cu cei mici. Copiii vor fi încântați să lucreze alături de părinți la îmbinarea diferitelor piese în tot felul de forme, personaje și mașinării originale.

Alegeți titlurile preferate din seria de jocuri de construcție Magspace și oferiți-le piticilor voștri bucuria unor jucării versatile, educative, de care nu se vor plictisi, pentru că pot fi combinate în sute de figuri și modele. 

Sursa foto: Shutterstock

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img