News Flash:

Ce beneficii vor avea pensionarii și bugetarii. Guvernul a făcut anunțul

24 Mai 2022
514 Vizualizari | 0 Comentarii
Parlamentul Romaniei 1920x1020 c default

Noi măsuri economice și sociale au fost aprobate de Guvernul României. Coaliția de guvernare a decis luni, 23 mai 2022, lansarea unui nou pachet de măsuri cu numele „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Iată ce beneficii vor avea pensionarii și bugetarii!

Guvernul României a anunțat că măsurile sociale și economice aplicate de guvern ieri, 23 mai 2022, vor fi aplicate de la 1 iulie. Pachetul de măsuri se numește „Sprijin pentru România” și are o valoare de 1,1 miliarde de euro.

Măsurile economice și sociale aprobate de Guvernul României

Măsurile sociale și economice anunțate de Guvernul României sunt următoarele: amânarea pentru o perioadă de nouă luni a ratelor la bănci și sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii care au pensii mici. Iată toate beneficiile de care vor eneficia bugetarii și pensionarii:

-amânarea pentru perioada de nouă luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă;

-acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public;

-acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii care au pensii sub 2.000 lei.

Beneficiile de care vor beneficia pensionarii și bugetarii

În acest fel se vor diminua cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, dar cu excepția cheltuielilor cu investiții, pensii, salarii și asistență socială. Începând cu data de 1 iulie se vor suspenda angajări la stat.

Alte două angajamente sunt: creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat la stat cu 10 miliarde de lei și accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Planul Național de Redresare și Reziliență. Coaliția de Guvernare va efectua o evaluare lunară a stadiului de absorbție.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034745 (s)