vineri, 19 aprilie, 2024

Ce dezvaluie respiratia despre sanatatea noastra

Distribuie:

Publicat:

Ce dezvaluie respiratia despre sanatate? Te speli pe dinti zilnic, folosesti ata dentara si chiar te clatesti cu apa de gura. Nu veti comanda niciodata paine de usturoi la o prima intalnire si veti avea mereu guma de mestecat in geanta. Daca in ciuda tuturor acestor precautii respiratia iti ramane neplacuta, corpul tau incearca sa-ti spuna ceva.

Se intampla mult mai des decat credeti. Igiena orala slaba nu este cea mai frecventa cauza a respiratiei urate. Dr. Harold Katz, medic stomatolog si bacteriolog la Clinicile respiratorii din California, confirma acest lucru. Potrivit lui, daca gura miroase in mod regulat este pentru ca este uscata. si in acest caz bacteriile care locuiesc acolo se inmultesc. Noaptea, in timp ce dormi, saliva este produsa intr-o calitate foarte mica, chiar deloc, ceea ce provoaca gura uscata si respiratia neplacuta dimineata.

Ce dezvaluie respiratia despre sanatate?

Dar multi au au gura uscata si, prin urmare, respiratie urata, pe tot parcursul zilei. Motivul este adesea un medicament. 75% dintre medicamente, inclusiv antidepresive, antihistaminice si calmante, au ca efect secundar uscarea gurii. Asadar, daca ati observat ca oamenii se indeparteaza cand vorbiti cu ei, intrebati-va medicul daca medicamentele pe care le luati sunt responsabile. Daca este cazul, este recomandabil sa bei mai multa apa, sa mesteci frunze de menta sau sa schimbi medicamentele.

In alte cazuri, respiratia urata este semnalul ca ceva nu este in regula in alta parte din corpul tau. si credeti sau nu, fiecarui miros ii corespunde o anumita problema.

Daca respiratia ta miroase a molie

Puteti avea alergii, secretie nazofaringiana sau sinuzita. Cand aveti sinuzita recurenta, bacteriile din gura pot transforma proteinele mucusului intr-un produs toxic. Daca medicul dumneavoastra va prescrie antibiotice, ar trebui sa fie bine.

Ce dezvaluie respiratia despre sanatate? Daca respiratia ta miroase a fructe

Este posibil sa aveti diabet. Zaharul care circula in sistemul sanguin, merge la celule si este transformat in energie. Daca acest lucru nu se intampla, nivelul de zahar din sange creste si celulele dvs. incep sa arda grasime pentru energie. Acest lucru duce la producerea de acetona (o substanta acida care se gaseste in mod natural in organism si e rezultatul unui nivel ridicat de zahar din sange), care ofera respiratiei mirosul fructat.

Daca respiratia ta miroase a lapte

Puteti fi alergic la lactoza. Acest lucru indica faptul ca nu digerati proteinele din produsele lactate in mod corespunzator. Probabil aveti si alte simptome atunci: diaree, crampe, gaze.

Ce dezvaluie respiratia despre sanatate? Daca respiratia ta miroase a murdar

Este posibil sa aveti o problema cu amigdalele. Bacteriile si reziduurile alimentare se pot bloca in ele si pot forma mici bile albe. Medicul va trebui apoi sa le indeparteze, deoarece gura are un miros urat.

Daca respiratia ta miroase a putred

Este posibil sa aveti o infectie pulmonara. Un miros neplacut, mai puternic decat obisnuitele respiratii urate arata existenta unei probleme la plamani (pneumonie sau chiar cancer).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img