sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce efect au dusurile alternative pentru organism

Distribuie:

Publicat:

 

Te-ai gandit vreodata ca a te baga la dus e ca si cum ai merge la doctor? Ca o banala inviorare de dimineata, sub stropi cand fierbinti, cand reci precum gheata, face minuni pentru sanatatea ta? Scotienii se pare ca s-au gandit de mult la asta, iar metoda lor de tonificare si tratare prin intermediul dusurilor alternative e faimoasa. Alternand temperatura jetului de apa, circulatia sangvina e imbunatatita, caci apa cu temperatura foarte scazuta obliga sangele sa se deplaseze rapid catre organe, pentru a le incalzi, iar cea fierbinte inverseaza efectul si trimite sangele catre piele.

Cum procedezi:  Incepe dusul la o temperatura calduta, apoi infierbanta apa cat de mult suporti, pana ce simti ca ti s-a incalzit tot corpul. Stai sub apa calda in jur de trei minute! Comuta bateria de dus pe exclusiv apa rece pentru 20-30 de secunde, iar primul jet lasa-l sa-ti curga numai pe spate! Roteste din nou robinetul la temperatura fierbinte cu care ai inceput dusul si incalzeste-te inca trei minute. Repeta de doua ori alternanta trei minute apa fierbinte/20-30 de secunde apa rece. Iesi din dus si inveleste-te intr-un prosop mare si calduros. Pentru incepatori, un singur ciclu cald-rece este suficient. Pe masura ce te obisnuiesti cu ritualul, poti ajunge pana la sapte cicluri la un singur dus si, in functie de timpul de care dispui, vei face si trei astfel de dusuri pe zi.

S-a constatat ca terapia cu jeturi de apa calde/reci reduce dimensiunea tumorilor canceroase, care pot scadea astfel la jumatate! In acest scop, bolnavii trebuie sa lase dusul fierbinte sa curga cinci minute, urmat de cel rece, timp de doua minute, peste zona afectata de tumora. Ciclul fierbinte/rece se repeta de sapte ori, terminand intotdeauna cu apa rece. Atentie, este vorba despre o terapie complementara, care nu va sa inlocui in nici un caz tratamentul specific indicat de medicul oncolog!

Nu te spala precum scotienii daca: suferi de astm, diabet, probleme cu inima, hipertensiune arteriala, tesut conjunctiv slab, colesterol ridicat, sindrom Raynaud, cheaguri de sange, insuficienta vasculara, flebita, tromboza venoasa profunda, vreo boala autoimuna, inflamatii; suporti cu greu schimbarile de temperatura. Daca alternanta cald/rece te ameteste si-ti da senzatia de greata, opreste terapia si odihneste-te pana ce iti revii!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img