vineri, 29 martie, 2024

Ce fac jucătorii de Poker atunci după ce se retrag?      

Distribuie:

Publicat:

Jucătorii profesioniști de poker se bucură de ceea ce mulți dintre noi considerăm a fi o viață profesională privilegiată, dar la fel cum se întâmplă cu orice carieră, vine un moment când aceștia ies la pensie.

Dar dacă jucătorii de poker își dedică atât de mult timp și energie disciplinei lor, ce fac ei când vine timpul să pună jetoanele deoparte? Ei bine, jucătorii se retrag încă de la vârsta de 20, 30 sau 40 de ani, ceea ce înseamnă că banii acumulați nu le vor ajunge pentru mult timp. Drept urmare, majoritatea își vor construi alte cariere. Sigur, prin cariere înțelegem performarea într-un alt domeniu, nu ne referim că aceștia se vor orienta spre jocuri ca la aparate 77777.    

Business

Mulți jucători profesioniști își construiesc un capital considerabil înainte de a se pensiona, ceea ce deschide multe uși în afaceri și investiții. O bună parte din jucătorii retrași din industria de gambling își deschid propriile companii. Un bun exemplu este, de exemplu, Fedor Holz. Cu succesul său extraordinar la poker, acesta a reușit să facă tranziția în lumea afacerilor. El a colaborat cu un antrenor de top și a lansat aplicația PrimedMind și a reușit să cpnstruiască o casă comunitară în Viena și pare să se angajeze în continuare în diferite proiecte cu succes.

Investiții

Investițiile sunt o altă variantă de carieră accesibilă pentru jucătorii de poker de succes, deoarece aceștia au capacitatea financiară de a achiziționa o afacere existentă, deja profitabilă.

În acest fel, nu trebuie să construiască totul de la zero și pot economisi mult timp și energie.

Un bun exemplu este Alex Millar, este unul dintre cei mai de succes pariori la jocuri cash cu mize mari. 

Trading

Cei care caută un loc de muncă mai activ se îndreaptă către tranzacționarea acțiunilor și obțin mult succes în acest domeniu.

Acest lucru se datorează în principal multor asemănări cu jocul de poker, cum ar fi evaluarea riscurilor, gestionarea banilor și luarea deciziilor fără implicarea unor emoții.

De exemplu, Vanessa Selbst, care este probabil cea mai cunoscută jucătoare de poker de sex feminin cu câștiguri de peste 11 milioane de dolari în turnee live, a decis să ia această cale și a părăsit pokerul pentru a lucra la un fond speculativ, cu rol de cercetare și strategie de tranzacționare.

Ce abilități au jucătorii de poker?

1. Concentrarea

Un lucru pe care pokerul te învață foarte repede și într-un fel brutal este că trebuie să te concentrezi doar pe ceea ce poți controla.

Fiecare jucător de poker de succes se concentrează pe luarea deciziilor și pe îmbunătățirea jocului, mai degrabă decât pe variațiile pe termen scurt și pe turnurile negative pe care jocul le poate aduce, ceea ce ajută la luarea unor decizii mai bune în orice alt domeniu al vieții tale.

2. Capacitate de detașare de emoții

Luarea deciziilor emoționale este una dintre cele mai costisitoare greșeli. Dacă vrei rezultate bune în poker, trebuie să înveți să te detașezi complet de emoții și subiectivism.

Scopul tău este să evaluezi toate informațiile disponibile și apoi să iei o decizie bazată pe date clare și obiective, nu pe evenimentele din trecut care te-au supărat și care nu mai sunt relevante.

3. Răbdare și gestionarea presiunii

Dacă cineva îți spune că nu există presiune în poker, fie minte, fie nu a pariat niciodată.

Atunci când ai sume mari de bani în joc, fiecare decizie contează și tot ce îți dorești este să iei cea mai bună mișcare posibilă sub o presiune foarte puternică.

Pokerul te învață cum să faci față stresului și să aștepți cu răbdare condiții favorabile pentru a-ți face mișcarea, fără să te grăbești, ceea ce este util în orice domeniu sau orice carieră.

4. Managementul riscului

Pokerul se bazează pe probabilitate, iar a învăța cum să gestionezi raportul dintre risc și recompensă poate fi extrem de benefic.

Acest lucru te ajută să evaluezi recompensele potențiale în comparație cu riscul pe care ți-l asumi și apoi să iei decizia finală.

Adesea, oamenii sunt foarte conștienți de riscuri și nu reușesc să facă investiții profitabile doar pentru că sunt speriați, chiar și atunci când condițiile sunt favorabile. Pokerul te învață cum să evaluezi acele situații și ce riscuri să îți asumi.

5. Managementul banilor

Bankroll-ul de poker este una dintre armele esențiale din arsenalul fiecărui jucător de poker și trebuie doar să urmezi reguli stricte și să-ți gestionezi bugetul dacă vrei să atingi succesul pe termen lung.

Dacă începi să joci prea sus, este foarte probabil să-ți pierzi toți banii chiar dacă ești un jucător grozav, așa că planificarea din timp și respectarea unor reguli ajută la evitarea multor probleme atât în poker, cât și în viața de zi cu zi.

Concluzie

Majoritatea jucătorilor de poker de succes intră în lumea afacerilor după încheierea carierei în gambling. Uimitor sau nu, de cele mai multe ori se bucură de mult succes. Asta deoarece pokerul îi învață să se concentreze pe aspectele importante, să identifice corect riscurile și să ia cele mai inspirate decizii.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img