joi, 25 aprilie, 2024

Ce fac neurologii pentru a preveni Alzheimer-ul: Lucrurile care sunt o prioritate pentru ei

Distribuie:

Publicat:

Boala Alzheimer este principala cauză a demenței, reprezentând aproximativ 80 la sută din cazurile de demență și afectând peste 5,5 milioane de persoane din Statele Unite. Dar demența nu înseamnă numai Alzheimer, spune David Knopman, medic neurolog la Clinica Mayo din Rochester Minnesota, și membru al Academiei Americane de Neurologie.

Demența este un termen general folosit pentru a descrie un set de simptome care pot include pierderea memoriei și dificultăți de gândire, rezolvarea problemelor sau limbajul. Alzheimer este o boală fizică care vizează creierul, provocând probleme cu memoria, gândirea și comportamentul, potrivit thehealthy.com.

Dormi suficient

Când dormiți agitat toată noaptea, nivelurile de proteine ​​dăunătoare creierului din lichidul cefalorahidian pot crește. Un studiu realizat în 2017 publicat în revista Brain sugerează că cei cu probleme cronice de somn în timpul vârstei medii își pot crește riscul de Alzheimer mai târziu în viață.

„Prioritizez somnul, tratându-l ca pe una dintre cele mai importante activități pe care le fac – voi părăsi o petrecere devreme pentru a dormi bine” spune Gayatri Devi, medic neurolog, profesor clinic de neurologie.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img