sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce facea Elena Ceausescu in ziua caderii zidului Berlinului

Distribuie:

Publicat:

Stirea ca regimurile comuniste din Europa se prabusesc a facut-o pe Elena Ceausescu sa isi intoarca fata spre credinta. Asta in contextul in care sotia dictatorului era cunoscuta de toata lumea ca fiind atee. Cu o zi inainte de caderea zidului Berlinului, Elena Ceausescu a facut ceva ce i-a surprins pe consatenii sai.

“Schimbarea la fata!”: Din atee, in credincioasa!

Pe 8 noiembrie 1989, Elena Ceausescu pleca de dimineata la Pitesti ca sa participe, in calitate de reprezentant al conducerii partidului comunist, la o conferinta ce pregatea al 14 lea Congres. Pe drum, la intoarcere, ea face o oprire neasteptata.

Elena Ceausescu s-a oprit la Petresti, la mormantul tatalui sau. A fost singura data cand a dat de pomana satenilor in amintirea lui. Satenii mai varstnici isi aduc aminte cu lux de amanunte de Elena Ceausescu, iar unii dintre ei se considera norocosi ca au reusit sa vorbeasca cu ea.

Casa in care a copilarit Elena Ceausescu a fost si a ramas o atractie pentru sateni. O amintire vie a vremurilor care au apus.

Oficial nimic nu arata cum au primit sotii Ceausescu vestea caderii zidului Berlinului. In acea zi, Elena Ceausescu a avut intalnirile obisnuite cu subalternii sai, iar Nicolae era ocupat cu pregatirea Congresului.

Nici in ziarele de la acea vreme nu s-a vorbit despre acest eveniment. Pe primele pagini erau redate vizitele dictatorului la fabricile din Bucuresti. Toata lumea, insa, stia deja ca zilele comunismului, si la noi in tara, erau numarate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img