vineri, 19 aprilie, 2024

Ce fel de tată a fost Nicolae Ceaușescu

Distribuie:

Publicat:

Ce fel de tată a fost Nicolae Ceaușescu. Informatii noi apar despre al treilea fiu al familiei Ceausescu. Potrivit acestora, Nicu Ceaușescu era terorizat de părinții săi, în special de tata.

Dezvăluirea este făcută de politologul Vladimir Tismăneanu, fost coleg de clasă cu fiul cel mic al fostului dictator.

Au trecut aproape 20 ani de la moartea lui Nicu Ceaușescu. De atunci, s-au scris despre el mai multe lucruri decât în toți cei 45 de ani de viață pe care i-a trăit.

În marea lor majoritate, din postură privilegiată de fiu mai mic și mai răsfățat al celor ce conduceau cu mână forțe România comunistă, Nicolae și Elena Ceaușescu.

Ce fel de tată a fost Nicolae Ceaușescu

Politologul Vladimir Tismăneanu devoalează și natură relației dintre Nicușor și tatăl lui, Nicolae Ceaușescu, plecând de la o cauza violentă. Aceasta a avut ecouri până la maturitatea Printisorului.

„În copilărie, fusese victimă acceselor de furie ale lui Nicolae Ceaușescu, care îl bătea fără milă.

Chiar și când ajunsese ministrul tineretului, când sună telefonul și vorbea cu tatăl sau, se ridica în picioare”. El continuă cu analiză personajului Nicu Ceaușescu, precizând:

„Nicu a acceptat toate deciziile părinților lui, s-a prefăcut docil, dar în realitate și-a continuat dezmățul, și-a menținut pasiunea pentru aventuri tot mai sordide”.

Spre finalul rememorărilor sale, Tismăneanu concluzionează: „În realitate, în decembrie 1989, Nicu Ceaușescu era unul dintre cei mai singuri oameni din România.

Complet înstrăinat de vechii prieteni, alergând haotic din agapă în agapă, ajunsese de, fapt, un soi de zombie”.

Nicu Ceaușescu a fost al treilea fiu al dictatorului și al soției sale.  A avut functia de de prim-secretar al organizației PCR Sibiu către sfârșitul regimului comunist din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img