vineri, 19 aprilie, 2024

Ce inseamna daca visezi ca iti cad dintii – Semnificatia viselor

Distribuie:

Publicat:

Se spune ca daca visezi ca iti pierzi dintii suferi de anxietate. Acest vis este foarte comun si pare a fi legat de problemele pe care persoana le are in viata reala.

In general, visele in care iti cad dintii sunt un simbol al anxietatii, al unui compromis, al unei schimbari radicale sau al unui nou inceput. Analizat pe larg de specialisti, primele dovezi ale unor astfel de vise datand din secolul al doilea.

Visele in care isi cad dintii sunt un simbol al anxietatii

Potrivit unor studii privind interpretarea viselor, acestea simbolizeaza o stare anxioasa sau depresiva. Daca visezi ca iti pierzi dantura, este posibil sa simti ca esti neajutorat sau ca pierzi controlul asupra propriei vieti.

In analiza Pierderea danturii in vise – O investigatie empirica, din revista Psychological reports, sunt comparate profilurile de personalitate ale persoanelor care au des vise in care le cad dintii cu cei care viseaza ca zboara. Conform datelor din articol, cei care viseaza in mod recurent ca isi pierd dantura, sunt mult mai anxiosi si depresivi, au un ego mai slab si sunt mai nemultumisi de propria viata.

Ce inseamna daca visezi ca iti pierzi dintii: Moarte si teama de batranete

Pana la sfarsitul secolului 20, se credea ca un asemenea vis prevesteste moartea unei persoane dragi. Mai recent, aceasta interpretare a fost inlocuita de una cu simbolism mai puternic: teama de batranete.  Ideea de moarte este inca prezenta, dar interpretarea se concentreaza mai mult pe frica de propria mortalitate si lipsa de control asupra procesului de imbatranire.

Pierderea danturii in vis: Reprezentarea unei pierderi personale

Studiile privind interpretarea viselor au determinat ca aceste vise sunt mai dese printre persoanele cu un nivel mai ridicat de anxietate. Pierderea unui dinte in vis, poate simboliza ceva la care renunti sau senzatia ca ti-ai pierdut drumul in viata.

Un asemenea vis iti reaminteste ca ai luat sau esti pe cale sa iei o decizie care poate fi un compromis prea mare sau iti poate cauza o suferinta emotionala puternica. Esti pe cale sa iei o decizie care te va costa scump su nu iti va aduce nici o satisfactie.

Visezi ca iti cad dintii? – Simbolul unui nou inceput

O interpretare pozitiva a viselor in care iti pierzi dantura, asociaza acest fenomen cu un nou inceput in viata ta. Jung, unul dintre cei mai importanti psihologi din secolul 20, considera ca in cazul femeilor, acest vis prevesteste o nastere.

In zilele noastre, acest simbol sugereaza inceperea unui nou proiect, a unei relatii, sau a unor schimbari in viasa persoanei respective.

Visele despre dinti indica schimbari

Daca visezi ca iti pierzi unul sau mai multi dinti, inseamna ca te confrunti cu evenimente care te fac sa simti ca pierzi ceva important. Probabil iti schimbi serviciul sau lasi in urma ceva valoros din viata ta. Un asemnea vis poate simboliza si pierderea unui loc familiar sau in care te simteai in siguranta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img