miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce inseamna stil de viata sanatos la varsta a doua

Distribuie:

Publicat:

Alege un stil de viata sanatos la 50 de ani. Grija cea mai mare in momentul de fata trebuie sa fie indreptata catre talie, caci pe langa aspectul estetic, diametrul acesteia e direct proportional cu aparitia bolilor cardiovasculare. Pentru femei, asta inseamna ca talia nu ar trebui sa depaseasca 89 de cm, iar la barbati 102 cm. in plus, nutritionistii recomanda o reducere a aportului caloric cu 200 kcal, intrucat riscul de ingrasare este din ce in ce mai crescut. Asta inseamna ca doamnele ar trebui sa consume undeva intre 1440 si 1800 kcal pe zi, iar domnii intre 1400 si 2200 kcal zilnic.

Cum va mentineti un stil de viata sanatos? in primul rand axati-va pe alimente sanatoase, cum sunt fructele, legumele, cearealele integrale,carnea slaba si lactatele degresate. in acelasi timp, evitati pe cat posibil bauturile acidulate, painea alba, grasimile (cele saturate), sarea, pastele albe si untul.

Ce este boala? 27 de sfaturi capitale pentru viata si sanatate

Nu este suficient insa sa aveti doar o alimentatie sanatoasa. si miscarea ajuta la pastrarea unui tonus muscular bun si ajuta la arderea grasimilor. Pentru asta este suficient sa faceti cate o plimbare lejera pe zi, sau cateva exercitii de aerobic. Daca aveti posibilitatea mergeti la un bazin de inot ori ocupati-va de gradinarit.

Nu uitati nici de exercitiile pentru antrenarea mintii, extrem de importante la aceasta varsta, intrucat va vor ajuta enorm in lupta pentru prevenirea tulburarilor de memorie ori a instalarii dementei. Completati integrame ori alte jocuri interactive, iar astfel creierul vostru se va mentine sanatos.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img