miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce le-a interzis Charles al III-lea fratelui și fiului său. Andrew și Harry NU au voie să facă asta

Distribuie:

Publicat:

La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care se desfășoară de-a lungul a 10 zile, au participat toți membrii familiei regale, inclusiv Harry și controversatul prinț Andrew. Totuși Regele Charles al III-lea le-a interzis categoric ducelui de Sussex și prințului Andrew un anumit lucru, în cadrul solemnului eveniment.

La ce au avut prinții interzis Andrew și Harry

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au reunit familia regală, care s-a prezentat la Westminster Hall, pentru a onora memoria monarhului, ce a încetat din viață la 96 de ani.

Harry, duce de Sussex, și prințul William au uitat de conflictul care a existat între ei și au avut o apariție solemnă la catafalcul reginei. O altă prezență controversată la eveniment a  fost prințul Andrew, fiul suveranei, acuzat de abuz sexual și conexiuni cu pedofilul Jeffrey Epstein.

Cu toate acestea, atât Harry, cât și prințul Andrew au avut aceeași interdicție categorică din partea regelui Charles al III-lea, la funeraliile ce au avut loc miercuri.

Harry, ducele de Sussex, și prințul Andrew nu au avut voie să facă salutul regal, în momentul în care au trecut pe lângă sicriul Reginei Elisabeta a II-a. Se pare că acest gest este rezervat doar membrilor Casei Regale, care își exercită activ drepturile. Harry a renunțat la statutul său, după ce a părăsit Marea Britanie și s-a stabilit în California, alături de Meghan. De asemenea, Andrew a fost decăzut din atribuțiile sale regale, după scandalul sexual în care a fost implicat, făcând de rușine Casa Regală britanică.

Unul dintre analiștii britanici care au comentat priveghiul reginei Elisabetei a II-a a menționat că interdicția lui Charles pentru Harry și prințul Andrew a fost umilitoare.

«Când i-am privit pășind pe lângă catafalc pe Harry și Andrew, îmbrăcați la costum negru și nu au avut voie să facă salutul regal, a fost de-a dreptul umilitor», a menționat Andrew Morton pentru Daily Mirror.

Harry a obținut până la urmă dreptul de a purta o uniformă militară, la priveghiul reginei Elisabeta a II-a care a avut loc sâmbătă, deși o astfel de onoare este rezervată doar membrilor familiei regale care sunt în funcțiune. Harry a renunțat la titlul său princiar atunci când s-a căsătorit cu Meghan Markle, devenind Duce de Sussex. Fratele lui William a servit totuși un stagiu militar în Afganistan, așa că în ultimul moment, Regele Charles al III-lea i-a permis lui Harry să îmbrace uniforma militară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img